Курси НБУ $ 39.36 € 42.40
Лист із США шукає  свого адресата у Луцьку

Фото Світлани Зозулі.

Лист із США шукає свого адресата у Луцьку

У наш стрімкий час інтернету особливо цінними й душевними є паперові листи у старих добрих конвертах. Великою рідкістю стають нині поштові відправлення, написані від руки. Але і їх не завжди вдається миттєво доставити за призначенням, як–от конверт із далекого Сіетла (США)

Трапляється, що люди вказують не зовсім точну адресу одержувача. Тому нерідко доводиться перевіряти схожі варіанти, як і цього разу. Проте у гуртожитку №6 Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки, що розташований на вулиці Кравчука, 36, запевнили, що Леся Корнійчук тут не проживає.

Прошу відгукнутися представницю чарівної половини з таким іменем і прізвищем, найімовірніше, таки лучанку, яка має рідних або знайомих у Сіетлі.

Можливо, хтось знає якусь інформацію про цю людину, тоді телефонуйте за номером: 099-627-34-82.

 

 Можливо, хтось знає якусь інформацію про цю людину, тоді телефонуйте за номером: 099-627-34-82. Адже кожен лист (та ще й із далеких країв) має знайти свого адресата!

Світлана ЗОЗУЛЯ.

 

Коли творчість стає сімейною традицією

Художник–педагог опорного закладу НВК «Колківська ЗОШ І–ІІІ ст. — ліцей» Маневицького району Людмила Островська не уявляє свого життя без мистецтва 

Людмила Островська зі своїми роботами.
Людмила Островська зі своїми роботами.

 – Зараз переважно малюю аквареллю й плету з бісеру ґердани. А був період, коли мені дуже подобалося виготовляти ляльки–мотанки. Тоді особливо часто доводилося шити, – розповідає педагог.

А в кабінеті образотворчого мистецтва від розмаїття ошатних ляльок аж очі розбігаються — всі оригінальні, яскраві, з українською символікою й різноманітними модними аксесуарами.

Із 2000 року Людмила Островська – керівник художньої студії «Палітра» Центру розвитку і творчості дітей та юнацтва Колківської селищної ради, якій уже 11 років, як присвоєно звання зразкової.

Із 2000 року Людмила Островська – керівник художньої студії «Палітра» Центру розвитку і творчості дітей та юнацтва Колківської селищної ради, якій уже 11 років, як присвоєно звання зразкової.

Її вихованці не тільки кожну культурну подію в житті школи та селища прикрашають виставками своїх робіт, а й усю країну вражають витворами образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва. У 2018–му на всеукраїнському конкурсі «Сурми звитяги» із патріотичними роботами Анастасія Островська та Марія Литвинова вибороли друге й третє місця. Минулоріч у числі переможців обласного конкурсу «Урок казки» були Марія Литвинова, Ангеліна Бортнік і Вікторія Трощук. Захопливою стала участь дівчат у пленері юних художників «Україна очима дітей», що проходив у Луцьку.

Нині у пані Людмили понад пів сотні студійців із Колок, Старосілля, Куликовичів, Копилля та Годомичів. А творчість у сім’ї Островських стає вже традицією, адже мамин мистецький талант сповна передався і донечці-десятикласниці Анастасії, разом із якою Людмила Володимирівна влітку креативно розписала стіни корпусу початкової школи Колківського НВК.

Юлія МУЗИКА.

 

Страви з печінки — це апетитно й корисно!

Чого тільки не готують вправні господині із цього субпродукту! Від повноцінних других страв до салатів, паштетів, ковбас та різноманітних закусок. Пропонуємо вам скуштувати салат «Везувій». Він викладається пластами, має ніжний смак, простий у приготуванні

 

 Інгредієнти: 300 г печінки (найкраще — курячої), 2–3 мариновані огірки, 1 велика цибулина, 1 велика морквина, 3 яйця, 2–3 зубці часнику, 100–150 г твердого сиру, сіль, майонез — за смаком.

Приготування. Печінку помити, відварити до готовності, охолодити. Моркву натерти на велику тертку, цибулю порізати середніми кубиками, обсмажити овочі, додавши трохи олії, до готовності. На дно тарілки викласти натерту на крупну тертку печінку. Посолити, змастити майонезом. Далі — мариновані огірки, потерті на тертці з великими отворами. Третім шаром викласти смажену моркву з цибулею. Часник пропустити через прес, змішати з майонезом і змастити ним цей пласт салату. Яйця натерти на середній тертці, посолити, розрівняти, змазати майонезом. Зверху посипати салат тертим твердим сиром, прикрасити посіченою зеленню і поставити в холодильник на 2–3 години, щоб просочився.

А в «Цікавій газеті на вихідні» за 30 січня – ціла сторінка різних рецептів наїдків із печінки. І щотижня у постійній рубриці «Пальчики оближеш!» — цікаві факти про їжу, нові страви або ж незвичайні варіанти давно відомих.

Не пропустіть: 6 лютого – все про гранат!

 

Календар:

31 січня

Сонце (схід — 7.56, захід — 17.07, тривалість дня — 9.11).

Місяць в Овні. 8 день Місяця.

Іменинники: Кирило, Ксенія, Дмитро.

1 лютого

Сонце (схід — 7.52, захід — 17.11, тривалість дня — 9.19).

Місяць в Овні, Тельці. 9 день Місяця.

Іменинники: Антон, Федір, Арсен.

2 лютого

Сонце (схід — 7.51, захід — 17.13, тривалість дня — 9.22).

Місяць у Тельці. 10 день Місяця.

Іменинники: Інна, Захар.

3 лютого

Сонце (схід — 7.49, захід — 17.15, тривалість дня — 9.26).

Місяць у Тельці, Близнятах. 11 день Місяця.

Іменинники: Анастасія, Максим, Євген.

4 лютого

Сонце (схід — 7.48, захід — 17.17, тривалість дня — 9.29).

Місяць у Близнятах. 12 день Місяця.

Іменинники: Юрій, Леонтій, Тимофій.

 

Лютий: календар сприятливих днів і магнітних бур

Сприятливі дні цього місяця: 4, 13, 18, 29.

Рекомендується у ці дні втілювати в життя бізнес–проєкти — вони увінчаються успіхом. Також це гарний час для нових знайомств.

Несприятливі дні: 2, 9, 16, 23.

Як інформує nv.ua, астрологи радять утриматися від поїздок, спонтанних покупок.

Магнітні бурі у лютому:

незначні — 1, 2, 23, 24, 28, 29;

серйозні і тривалі — 4, 5, 6, 10, 11.

У цей момент можливі сильні головні болі, стрибки тиску, слабкість, сонливість або безсоння. Тож у період коливань магнітного поля більш ретельно стежте за своїм здоров’ям.

 

«Буде зміна сезонів чи так і зависнемо в лютому…»

Пише Юрій Іздрик, бо «з дня на день з миті в мить» ми сподіємось хоч на якісь зрушення в природі

За прогнозом чергового синоптика Волинського обласного гідрометеоцентру Світлани Дриганюк, 31 січня — хмарна погода, вночі невеликі опади, вдень — помірні, дощ з мокрим снігом, на дорогах місцями ожеледиця. Вітер західний, 7–12, місцями пориви — 15–20 метрів за секунду. Температура повітря вночі — від мінус 2 до плюс 3, вдень — 1–6 градусів тепла.

1 лютого — хмарно з проясненням, невеликий дощ. Температура повітря вночі — від 0 до 5 градусів тепла, вдень — 4–9 із позначкою «плюс».

2-го — хмарно з проясненням, вночі помірні опади, вдень невеликий дощ. Температура повітря вночі — 1–6 градусів тепла, вдень — 4–9 із позначкою «плюс».

3-го — хмарно з проясненням, невеликий дощ. Температура повітря вночі — від 0 до 5 градусів тепла, вдень — 1–6 із позначкою «плюс».

4-го — хмарно з проясненням, невеликий дощ, уночі з мокрим снігом. Температура повітря вночі — від мінус 2 до плюс 3, вдень — від 0 до 5 градусів тепла.

У Рівному 31 січня — хмарна погода буде триматися до самого вечора. На зміну вранішньому мокрому снігові прийде дощ, який до вечора почне стихати. Температура повітря — 1–3, 1 лютого — 2–6, 2-го — 6–8, 3-го — 2–4, 4-го — від 0 до 2 градусів тепла.


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel