Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
На Волині через несправне пічне опалення ледь не згоріли три хати

На щастя, обійшлось без людських жертв.

Кременчуцька газета.

На Волині через несправне пічне опалення ледь не згоріли три хати

Минулої доби на Волині трапилося декілька пожеж, що спричинені несправністю пічного опалення та порушенням вимог пожежної безпеки при його експлуатації

4 лютого о 13:55 до Служби 101 надійшло повідомлення про виникнення пожежі у дерев’яному житловому будинку в селі Судче Любешівського району.

За 5 хвилин до місця виклику прибули працівники місцевої пожежної охорони села Судче, а ще за декілька хвилин їм на допомогу поспіли рятувальники з райцентру. Вогонь встиг поширитися по дерев’яній стіні помешкання й уже охопив двері в одній з кімнат. 0 14:15 пожежу локалізували, а о 14:40 ліквідували. За попередніми даними, загорання спричинило неправильне облаштування та експлуатація нагрівальної печі.

На місці події працювали рятувальники 13-ої ДПРЧ смт Маневичі, вогнеборці місцевих пожежних команд смт Колки, сіл Гораймівка та Красноволя.

Цього ж дня о 22:36 надійшов виклик про пожежу у дерев’яній літній кухні на вулиці Чайковського у Нововолинську. За 7 хвилин на місці події уже працювали рятувальники 5-ої ДПРЧ міста Нововолинська. Пожежа локалізована о 22:50, ліквідована – о 23:01. Внаслідок загорання, що, імовірно, трапилося через  порушення правил пожежної безпеки при експлуатації пічного опалення, знищено одну із стін будівлі, пошкоджено шиферну покрівлю на площі 4 м кв.

Близько опівночі 5 лютого ще одна пожежа спалахнула в дерев’яному житловому будинку в селі Гораймівка Маневицького району. На місці події працювали рятувальники 13-ої ДПРЧ смт Маневичі, вогнеборці місцевих пожежних команд смт Колки, сіл Гораймівка та Красноволя. О 01:27 пожежу локалізували, а ще за пів години ліквідували. Імовірно, загорання трапилося через порушення правил монтажу нагрівальних печей та димарів.

Управління ДСНС України у Волинській області нагадує громадянам про необхідність утримання пічного опалення у належному протипожежному стані, терміновому усуненні недоліків, що здатні спровокувати загорання.

Джерело: Управління ДСНС України у Волинській області.
Telegram Channel