Курси НБУ $ 39.64 € 42.30
На Волині борсука «впіймали» в фотопастку

Ну, хіба не красень?

lisvolyn.gov.ua

На Волині борсука «впіймали» в фотопастку

Тварину зафіксували у Черемському природному заповіднику

Нору невідомого звіра, що була облаштована під землею біля вивернутого коріння впалого дерева, виявив лісник Черемського природного заповідника Іван Яцук. Висока зацікавленість принесла свої результати – і вже на наступний день наукові співробітники та головний лісничий встановлювали тут фотопастку, інформує Волинське ОУЛМГ.

І от – результат. Твариною з незвичайною витягнутою мордочкою виявся борсук європейський – відлюдькуватий звір, який вдень мирно спав у своїй новооблаштованій норі, а вночі виходив на полювання. Саме такі моменти активності тварини в темний час доби вдалося зафіксувати за допомогою фотопастки.

Твариною з незвичайною витягнутою мордочкою виявся борсук європейський – відлюдькуватий звір, який вдень мирно спав у своїй новооблаштованій норі, а вночі виходив на полювання.  

Взагалі, якщо говорити про європейських борсуків, то тварини цього виду ведуть наземний спосіб життя, риють підземні сховища складної будови. Борсуки є всеїдними тваринами, але в їх раціоні переважає тваринна їжа: мишоподібні гризуни, жаби, ящірки, птахи і їх яйця, комахи та їхні личинки, молюски, дощові хробаки. Крім того, вони полюбляють ласувати грибами, ягодами, горіхами і травою. Борсуки абсолютно не агресивні тварини, але якщо їх роздратувати, то вони можуть вдарити кривдника носом, вкусити і втекти.

Через скорочення чисельності борсук європейський був занесений до другого видання «Червоної книги України» 1994 року. У новому виданні «Червоної книги України» від 2009 року цей вид був вилучений з переліку «червонокнижних» видів як такий, що відновив свою чисельність.

Отриманні фото та відеознімки борсука лісового в нічну пору є неспростовними доказами існування цього виду тварин на території Черемського природного заповідника.

 

Telegram Channel