Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Чи готові медики Ковеля до випробувань коронавірусом?

Ковельська лікарня, одна з не багатьох на Волині, що має кисневу станцію

Pixabay

Чи готові медики Ковеля до випробувань коронавірусом?

Міський голова Олег Кіндер та його заступник Ігор Прокопів побували в Ковельському МТМО та зустрілись з виконуючою обов’язки головного лікаря Людмилою Івахнюк

Людмила Михайлівна зазначила, що на сьогодні у Ковелі хворих із корона вірусною інфекцією не виявлено. Втім, у лікарні створені відповідні умови в інфекційному відділенні, де є 33 ліжка та палата інтенсивної терапії, яка оснащена апаратами штучної вентиляції легень і кисневими концентраторами. Якщо виникне необхідність, будуть задіяні інші відділення та приміщення колишньої дитячої поліклініки на вулиці Олени Пчілки, адже всі спеціалісти повністю переходять працювати у відреконструйовану частину пологового будинку.

Медзаклад оголосив про збір коштів на придбання нових апаратів ШВЛ та пересувного рентгенівського діагностичного апарата.

За словами, виконуючої обов’язки головного лікаря, Ковель централізовано отримав 400 експрес-тестів на коронавірус. Засобами індивідуального захисту лікарі теж забезпечені.

Для надання допомоги важкохворим є 12 апаратів штучної вентиляції легень. Незабаром додасться ще один. Кошти на його придбання було виділено з міського бюджету. Але у випадку масового поступлення хворих з коронавірусною пневмонією їх буде не достатньо. Тому медзаклад оголосив про збір коштів на придбання нових апаратів ШВЛ та пересувного рентгенівського діагностичного апарата. Олег Кіндер повідомив, що він веде перемовини з благодійними фондами, які пообіцяли закупити апарати ШВЛ для Ковеля. 

Джерело: Офіційний сайт Ковельської міськради.
Telegram Channel