Курси НБУ $ 39.57 € 42.12
Волинський священник: «Невже Бог не почує молитву з келії?»

У Запоріжжі священники піднялися в небо на боротьбу з COVID-19.

24 канал

Волинський священник: «Невже Бог не почує молитву з келії?»

Отець Віктор Мартиненко з Нововолинська розкритикував «драйвові заїзди на пікапі» у боротьбі з коронавірусом

Віктор Мартиненко відомий тим, що став першим священиком на Волині, котрий приєднався до кліру ПЦУ, після отримання Томосу. Він активно підтримує ідею дотримання правил карантину і відразу після його запровадження впровадив відповідні правила у церкві: «Віруючі не цілували ікон, лише кланялися. Причащали давньохристиянським чином - Святі Дари - частиці, напоєні Кров'ю, священик клав вірним в руки». 

«Вірус косить наші ряди! Наші - маю на увазі попівські. Гострий вірус їзди на тачанках. Навипередки, грузовиками і джипами, з колонкам і скотчем примотаними хоругвами, - хто бідніший - чіпляє вантажні причепи і, - їздять, їздять, кроплять, кроплять все по маршруту з центнерних бочок. Хто багатший - літає літаками і гелікоптерами. І то все мігом виставляється і інтернет. Немає сили вже на то дивитися. Народ тішиться - роблять меми, кліпи. Музику ставлять з «охотніков за привідєніями»,  - написав священник у фейсбуці

Та всядьтеся ви, кінець кінцем! Моліться в храмі, вдома!

Навіщо ви то робите? Людей, що бояться підчепити інфекцію в церкві ви звинувачуєте і маловір'ї - а де ж ВАША віра? Невже, якщо ви відслужете молебень у храмі, обійдете його і покропите святою водою навколо, то буде гірше, ніж вилити два центнери святої води вулицями міста під гучний шлягер про нашу вєру?

Народ тішиться - роблять меми, кліпи. Музику ставлять з «охотніков за привідєніями»

Невже Бог не почує молитву митрополита, якщо він усамітниться в келії, а не літатиме бізнес-джетами олігархів? Там що, Бог ближче?
«То хресний хід, молитва», - заперечать мені. Так, згоден, в історії маємо безліч випадків, коли у часи лиха чи епідемій, люди з вірою обносили святині навколо міст, сіл чи монастирів, - але то була молитва - літанія, літія - посиленне моління, а не драйвовий заїзд на пікапі. Впевнений, головне, що спиняло тоді мор і прихиляло милість Божу - то щирість молитви і покаяння, а не площі окроплення чи радіуси обнесення. Візьміть ваші ікони, пройдіться з молитвою вулицями міста, - без музики і масовок, - і люди задумаються про Бога. А ще краще - станьте біля АТБ і поговоріть з людьми, підбадьорте, втіште. А так, з ваших автопробігів тільки ржуть. І не лише з вас, а з віри, як такої! Я думаю всі ми пам'ятаємо, що буде тому, хто соблазнить єдиного от малих сих?

Зрозуміймо, час пройшов. Наша субкультура вже смішна для людей, для молоді. Усі наші цяцькі, балахони і шапки в пацьорах - то вже минуле! І відосик з монахами у бізнес-літаку чи приватному вертольоті викликає умілєніє у ДУЖЕ вузького кола людей. І з яким би благоговінням ви не шанували заслуженого ієрарха, - якщо він клене «безбожників» в ефірі, - люди скажуть: «старий маразматик»!

Отці і браття, нікого не хочу образити, чи спровокувати якісь суперечки - просто поділився думками. Часи складні і страшні - гуртуймося, молімося і миймо руки!

***

Ось так у Бердянську священники УПЦ МП на вантажівці проганяють коронавірус

 

Telegram Channel