Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Луцький гінеколог був інфікований COVID-19

Факт підтвердили й у пресслужбі Волинської облдержадміністрації.

Ілюстрація

Луцький гінеколог був інфікований COVID-19

У лікаря-гінеколога Волинської обласної клінічної лікарні, який помер 29 березня, в інфекційній лікарні, після смерті лабораторно підтвердили коронавірус

За інформацією джерел видання, про результати лабораторних досліджень родичам стало відомо вже тоді, коли тіло покійного віддали для поховання й воно перебувало у нижньому храмі Свято-Троїцького кафедрального собору. Про це інформує «ВолиньPost». Факт підтвердили й у пресслужбі Волинської облдержадміністрації.

Натомість у Волинській ОДА у коментарі запевняють, що на момент, коли тіло покійного віддавали родичам, уже було відомо, що коронавірус підтвердився й рідним померлого про це повідомили, пояснивши, що відповідальність за дотримання відповідних санітарних норм під час поховання – на них. Згідно з розпорядженням головного санітарного лікаря України Віктора Ляшка від 27 березня, тіло мають дезінфікувати хлоровмісним розчином та помістити у непроникний герметичний пакет-мішок. Труна має бути щільно закритою. При похованні в приміщенні дозволено одночасно бути не більше ніж одній людині на 10 квадратних метрів на відстані не менше 1,5 метра. Місцева влада чи комунальні підприємства мають записати контакти тих, хто був на похороні.

Факт підтвердили й у пресслужбі Волинської облдержадміністрації.

Виконувач повноважень Луцького міського голови Григорій Пустовіт розповів, що начальник міського управління охорони здоров'я Володимир Лотвін дізнався про факт після засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яке закінчилося приблизно о 17 годині, й тоді повідомив йому (Пустовіту – ред.).

Прощання із покійним тривало увечері 30 березня. Станом на 21:05 в ОДА повідомили, що поліція перевірила дотримання санітарних норм й присутні знають про необхідність тримати дистанцію.

Telegram Channel