Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
На Рівненщині у пологовий майбутніх мам не приймають, бо лікують немовля й маму з коронавірусом

Медики, котрі працюють з хворою, мають всі необхідні засоби індивідуального захисту, запевняють у лікарні.

Фото pixabay.com.

На Рівненщині у пологовий майбутніх мам не приймають, бо лікують немовля й маму з коронавірусом

Хвора та її новонароджена донечка перебувають у спеціальному обсерваційному відділенні

16 квітня до Дубенського міського пологового будинку на пологи надійшла вагітна жінка зі Здолбунова з підтвердженим діагнозом коронавірусної інфекції. Повідомляє Дубно – влада – онлайн у фейсбуку.

Жінка за певний час прокесарили. На сьогодні породілля перебуває у стані середньої важкості, дитина – на апараті штучного дихання.

Хвора та її новонароджена донечка знаходяться у спеціальному обсерваційному відділенні пологового будинку, в палаті, де є окремий вхід. Це виключає будь-яку можливість зараження інших приміщень та персоналу медзакладу.

Дбаючи про здоров’я майбутніх породіль, керівництво медичного закладу вирішило тимчасово припинити прийом на пологи здорових жінок. Це триватиме до виписки даної пацієнтки.

Медики, котрі працюють з хворою, мають всі необхідні засоби індивідуального захисту, в які входять одноразові комбінезони, маски окуляри, щитки, бахіли, дві пари рукавичок. Крім того, у медперсоналу є досвід роботи в костюмах, адже свого часу приймали пологи і в ВІЛ-інфікованих пацієнток.

Дбаючи про здоров’я майбутніх породіль, керівництво медичного закладу вирішило тимчасово припинити прийом на пологи здорових жінок. Це триватиме до виписки даної пацієнтки і проведення заключної дезінфекції приміщень, де вона перебувала. Жіноча консультація та гінекологічне відділення пологового будуть працювати у цей час у звичному режимі.

Telegram Channel