Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Олексій Гончаренко: «У Подільську на Одещині сьогодні прощаються з лікарем, який помер від коронавірусу»

«Весь цей час медики могли отримати захист, але вони його не отримали».

Фото ЄС.

Олексій Гончаренко: «У Подільську на Одещині сьогодні прощаються з лікарем, який помер від коронавірусу»

Чинна влада досі не забезпечила медиків достатньою кількістю засобів захисту для боротьби з епідемією коронавірусу. Про це сказав народний депутат фракції «Європейська Солідарність» Олексій Гончаренко в коментарі журналістам з Одещини. Він приіхав у Подільську лікарню, де сьогодні попрощалися з медиком, який помер від ускладнень коронавірусу

«Я зараз перебуваю на території Подільської міської лікарні. Подільськ – це місто на півночі Одещини, мій виборчий округ. Тільки що тут було прощання з медиком, який помер. Тут спалах коронавірусу, 37 випадків, це невелике місто, 40 тисяч населення. З 37 хворих 6 медиків, один з яких помер. Щойно було прощання, весь двір лікарні на відстані 2 метри один від одного стояли медики і прощалися зі своїм колегою. Дуже важкі емоції. Лікарня перекрита, на в’їзді стоїть поліція і не пропускає до лікарні машини», – сказав Гончаренко.

Він також наголосив, що поки що ніхто з лікарів обіцяних урядом грошових надбавок не отримував. 

Виділені кошти на 90 тисяч костюмів, закупка розпочалася тільки через три тижні – 10 квітня.

«Ті, хто безпосередньо працює з хворими на коронавірус, працюють по 8-10 годин. Люди думають не про гроші, а про життя своїх пацієнтів і своє власне. І це головна емоція», – зауважив парламентар.

Він нагадав, що ще 20 березня за повідомленнями з уряду були виділені кошти на закупівлю захисних костюмів для українських медиків. 

«Виділені кошти на 90 тисяч костюмів, закупка розпочалася тільки через три тижні – 10 квітня. Було знайдено українського постачальника, який готовий був поставляти костюми по 245 грн, але на цьому ж нічого не заробиш. І тому терміново внесли зміни і зробили все так, щоб купити в Китаї за ціною в два рази дорожче, по 490 грн. Отже 15 млн грн зникло. Весь цей час медики могли отримати захист, але вони його не отримали», – наголосив Гончаренко.

«Я, звичайно, приїхав не тільки попрощатися з лікарем, але і з допомогою. Привіз від Фонду Порошенка захисні костюми для лікарів. Ми знаємо, що як у Подільську на моєму окрузі, так і по всій країні 20% тих, хто захворів і офіційно зареєстрований – це медики. І держава просто нічого не зробила для того, щоб захистити медиків – немає ні засобів індивідуального захисту, все купували волонтери, люди, бізнесмени, я особисто», – додав депутат.

Джерело: ЄС.
Telegram Channel