Курси НБУ $ 39.57 € 42.12
Головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко: «Якби не карантин, кількість хворих на коронавірус в Україні вже б наближалася до 250 тисяч»

Отакої!

Фото pravda.com.ua

Головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко: «Якби не карантин, кількість хворих на коронавірус в Україні вже б наближалася до 250 тисяч»

Вчасно запроваджені обмеження допомогли уникнути цього

Головний державний санітарний лікар та заступник міністра охорони здоров’я Віктор Ляшко заявив, що без запровадження карантину захворіти на коронавірус могли б 220-240 тисяч громадян. 

Про це Ляшко сказав в ефірі «Свободи слова Савіка Шустера», інформує Українська правда

«Але в нас є ряд прогнозів. Прогнозів, які були розроблені ще до того, як ми запровадили карантин. З експертами Світового банку ми сідали і прораховували модель, яка була використана в Китаї, Великій Британії, Італії. 

І якби ми не впроваджували карантинних заходів, за прогнозами, в нас би сьогодні було десь 220-240 тисяч хворих на коронавірусну хворобу.

І якби ми не впроваджували карантинних заходів, за прогнозами, в нас би сьогодні було десь 220-240 тисяч хворих на коронавірусну хворобу». 

Деталі: Ляшко запевняє, що саме завдяки карантину в Україні нині оптимістична картина поширення хвороби, з якою здатна впоратись медична система.

«За рахунок того, що ми вчасно ввели карантинні заходи, маємо оптимістичну картину, з якою справляється система охорони здоров’я у тому її вигляді, в якому вона існує, справляється з епідемією у даний момент часу», – каже санлікар. 

Окрім того, за сценарієм при якому хворими тільки на коронавіс були понад 220 тисяч, могла б зрости летальність від інших хвороб, оскільки медична система не здатна обслуговувати таку кількість хворих одночасно. 

Telegram Channel