Курси НБУ $ 38.97 € 42.45
Біля села на Рівненщині, де захворіла 91 людина, зняли блокпости

КПП працювали рівно місяць.

Фото ГУ ДСНС в області.

Біля села на Рівненщині, де захворіла 91 людина, зняли блокпости

60 мешканцям Зорі Рівненського району вдалося здолати недугу

У селі зняли карантинні блокпости на яких чергували рятувальники, поліцейські, нацгвардійці та медики.

«Вони були встановлені 28 квітня і сьогодні рівно місяць їх дії. Робота КПП дала можливість локалізувати розповсюдження інфекції. Наразі епідемічна ситуація стабілізується, спалаху в Зорі більше немає. За останні два тижні були зафіксовані поодинокі захворювання і це дає нам підставу зняти село з ізоляції. Відповідне рішення прийняла обласна комісія ТЕБ і НС», - розповів Віталій Коваль.

Всього за час карантину в Зорі на Covid-19 захворіла 91 особа, а це майже 2% від населення села. Вже  одужали 60 людей.

Залишається видужати ще 31 людині, які мають захворювання легкої форми та перебувають на самоізоляції.

За словами головного санітарного лікаря області Романа Сафонова, на сьогодні в лікарнях не залишилося жодного пацієнта із Зорі, усі госпіталізовані виписані. Залишається видужати ще 31 людині, які мають захворювання легкої форми та перебувають на самоізоляції.

«Маємо позитивний прогноз щодо розвитку ситуації у Зорі. На щастя, летальних випадків не було, а також жодної реанімації чи застосування ШВЛ-апаратів. Переважна кількість захворювань мали безсимптомний перебіг хвороби», - зазначив Роман Сафонов.

Нагадаємо, у Зорі було встановлено 3 блокпости та перекрито 7 в‘їздів/виїздів. Упродовж місяця на КПП чергували патрульні, представники Нацполіції, ДСНС, Нацгвардії та медики. Вони проводили температурний скринінг, інформаційно-роз'яснювальну роботу. Також на постах дезінфікували транспорт, яким доставляли продукти харчування та ліки. З 20.00 до 8.00 в межах населеного пункту було заборонено пересування громадян і рух транспорту.

На сьогодні у Рівненській області продовжують діяти блокпости в селі Рокитне у Рокитнівському районі, у Здолбунівському інтернаті для людей похилого віку та у Вараші.

Джерело: Головне управління ДСНС України у Рівненській області.
Telegram Channel