Курси НБУ $ 39.57 € 42.16
У селі створюють туристично-культурний центр «Медове коло»

У культурному просторі мандрівникам розповідатимуть про привабливі локації Шпанівської ОТГ.

Фото Шпанівської сільської ради.

У селі створюють туристично-культурний центр «Медове коло»

Заплановано проводити театралізовані екскурсії, різномінітні виставки, майстер-класи, інші заходи

Театралізовані екскурсії, археологічні експедиції на території Хотинського городища, що у Рівненському районі, виставки історичних і художніх експонатів. Таким чином планують реалізовувати проєкт «Створення туристично-культурного центру в селі Хотин Шпанівської громади в рамках «Зеленого шляху» «Медове коло».

Як повідомив проєктний менеджер Шпанівської ОТГ Євген Сульжук, ініціатива також передбачає облаштування у місцевому клубі культурного простору. Для цього відремонтують частину приміщення, закуплять меблі та відповідне обладнання. У культурному просторі проводитимуть різномінітні виставки, майстер-класи, інші заходи як для місцевих мешканців, так і гостей громади. Тут же надаватимуть послуги мандрівникам, зокрема, їх інформуватимуть про привабливі локації та атракції.

ОТГ виготовила проєкт і подала його на конкурс, який проводять на Рівненщині вже 10 років поспіль. У його рамках переможці отримують співфінансування з обласного бюджету на втілення відповідних ініціатив. Відтак Шпанівська громада від області отримає 150 тисяч гривень. 

Щоб виграти грант, ОТГ виготовила проєкт і подала його на конкурс, який проводять на Рівненщині вже 10 років поспіль. У його рамках переможці отримують співфінансування з обласного бюджету на втілення відповідних ініціатив. Відтак Шпанівська громада від області отримає 150 тисяч гривень. Правда, власний внесок буде вдвічі більшим.

Усього цього року на Рівненщині реалізовуватимуть 25 проєктів територіальних громад. На це з обласної скарбниці виділено 3 мільйони гривень.

Валентин СТАВСЬКИЙ.


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel