Курси НБУ $ 39.55 € 42.06
У райцентрі на Рівненщині  двоє пацієнтів з коронавірусом – при смерті

Медики закликають жителів району дотримуватися карантину.

Фото Victor Vizu.

У райцентрі на Рівненщині двоє пацієнтів з коронавірусом – при смерті

На Сарненщині швидкими темпами погіршується ситуація із захворюваністю на COVID-19

Головинй лікар Сарненської ЦРЛ Василь Іванюк каже, що тільки за добу підтвердили інфікування 15 осіб, втому числі у дитини, якій лише півтора місяці. У реанімації двоє пацієнтів – при смерті, передає «Рівне вечірнє».

Реанімація: шість хворих, стан здоров'я чотирьох важкий, двох, вкрай важкий. Один на ШВЛ, всі киснезалежні. Інфекція: двадцять п'ять ковідовських пневмоній, шість киснезалежні, стан здоров'я важкий.

 «Ситуація напружена, без перебільшення… Реанімація: шість хворих, стан здоров'я чотирьох важкий, двох, вкрай важкий. Один на ШВЛ, всі киснезалежні. Інфекція: двадцять п'ять ковідовських пневмоній, шість киснезалежні, стан здоров'я важкий. У дев'ятнадцяти середнього ступеня важкості, але це нас не може заспокоювати, тому що симптоматика може змінитися через декілька годин. Двох пацієнтів виписано в зв'язку з одужанням», - пише лікар.

На обсервації, за його словами, зараз знаходяться 32 хворих, з них у 31 людини мають пневмонії, 22 – ще й високу температуру.

«Плачевний рекорд, за добу маємо п'ятнадцять підтверджених випадків по ПЛР, серед них і півтора місячне немовля. Це жителі м. Сарни (6), с. Олексіївка (2), с. Немовичі (2), с. Зносичі, с. Чабель, с. Тутовичі, с. Гранітне, с. Люхча. Ось така плачевна ситуація», - каже Василю Іванюк.

Він закликає жителів району дотримуватися карантину, бо лікарі виснажені. Хоча поки що ситуація контрольована, та чи буде вона такою з урахуванням темпів поширення вірусу?

«Попереду вихідні, вам вирішувати як діяти в тій чи іншій ситуації. Але завжди пам'ятайте, що кожний не обдуманий крок наражає на небезпеку не тільки вас, а і рідних і близьких. Ми готові до розгортання нових ліжок в лікарні, але якщо такими темпами буде проходити інфікування, то чи на довго вистачить продуктивності моїм колегам і нам в цілому. Три місяці на передовій, нас просто виснажили», - зізнається очільник Сарненської ЦРЛ. 

Telegram Channel