Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
Потравка, млинці на заквасці, куліш з грибами та ребрами –  у Рівному досліджують автентичні страви (Фото)

Дослідження регіональних кулінарних традицій триває.

Фото horyn.info.

Потравка, млинці на заквасці, куліш з грибами та ребрами – у Рівному досліджують автентичні страви (Фото)

Для збереження та популяризації традиційної кулінарної спадщини Рівного в 2020 році стартував міжнародний проект «Культурна спадщина кухні – просування кулінарних традицій через професіоналізацію гастрономічної пропозиції Любліна і Рівного», який реалізовує Управління з питань стратегічного розвитку та інвестицій виконавчого комітету Рівненської міської ради та ГО «Агенція сталого розвитку міста» спільно з Урядом міста Люблін.

 

 Проект здійснюється за фінансової підтримки Європейського Союзу в рамках програми транскордонної співпраці «Польща-Білорусь-Україна 2014-2020». Про це інформується на сайті «Горинь.Інфо».

Страва «Мацик» є унікальною для регіону та по праву заслуговує стати кулінарним брендом Рівного.

На даному етапі триває процес дослідження гастрономічних особливостей Рівного. Команда ГО «Агенція сталого розвитку міста» налагоджує комунікацію з місцевими рестораціями, які прагнуть популяризувати регіональні кулінарні традиції, та вивчає історію походження традиційних місцевих страв. У рамках цього процесу відбулася експедиція в села Більськ Рокитнівського району для дослідження кулінарних страв, які потрапили до Рівного саме з цього району. Члени громадської організації відвідали хутір «Фещуни», який розташований серед поліських лісів, де їх гостинно приймали господині – пані Єва та пані Ніна.

 

 Дослідження регіональних кулінарних традицій триває й досі, тому ГО «Агенція сталого розвитку міста» планує ще декілька експедицій для дослідження регіональної кулінарної спадщини, особливо, страви «Мацик», яка є унікальною для регіону та по праву заслуговує стати кулінарним брендом Рівного.

 

 

 
Telegram Channel