Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
Шестикласниця з Рівненщини повернула зір, видала книжку і перемогла у міжнародному фестивалі (Фото)

Дівчинка знає ціну кожному дню!

Фото з фейсбук-сторінки Олени Медведєвої.

Шестикласниця з Рівненщини повернула зір, видала книжку і перемогла у міжнародному фестивалі (Фото)

Марійка Колеснік бореться із важкою недугою (поліцитарна астроцитома) і перенесла дві операції на головному мозку в Київському інституті нейрохірургії ім. А.П.Ромоданова. Цьогоріч дівчинка закінчила шостий клас із відзнакою! Її мрія здійснилася – дівчина має у своїй колекції шість похвальних грамот

Марійка якийсь час зовсім не бачила, не говорила і не ходила, харчувалася лише через зонд. На початку карантину вона залишила відділення онкогематології Рівненської обласної дитячої лікарні та повернулася до себе додому, у село Плоска Дубенського району. Саме там вона вчилася знову робити перші кроки, тримати ложку в руці і самостійно себе обслуговувати. До неї повернулися зір та мова. Про це пише на своїй сторінці у фейсбуці рівненська мисткиня Олена Медведєва.

 

 Це була важка щоденна праця – навчитися жити так, як живуть усі решта. І Марійка впоралася! Вона старанно виконувала домашні онлайн-завдання, гарно харчувалася і набирала у вазі. Адже при її тодішньому зрості 145 см вона важила 24 кг. А сьогодні вона просто красуня! Подивіться на дитину – вона знає ціну кожному дню!

Ми не знаємо, що чекає дитину в майбутньому, адже вона ще не закінчила курс хіміотерапії. Але віримо разом із нею у найкраще.

Минулого тижня, як повідомила на своїй ФБ сторінці Алла Ващук, Марійка здобула перемогу у міжнародному фестивалі «Dnipro Art Fest» із літературним твором «Добрий учинок». Вона вивчила напам’ять три сторінки друкованого тексту і записала його на камеру разом із вчителями. Відео надіслали журі і … перемогли! Ми вітаємо нашу юну літераторку, яка не боїться труднощів та не скаржиться на біль.

 

 Друзі, щиро дякуємо Богові та усім вам за підтримку! То були надто важкі часи, які ми прожили разом. Спасибі вам за молитви, матеріальну підтримку, добрі слова! Без вас ми б не впоралися! І це правда.

Сьогодні наша красуня тішиться літом, бавиться з песиком Бубликом і розмовляє з папугою, який прилетів до неї від Святого Миколая. Вона читає книжки, малює і мріє про добре здоров’я. Ми не знаємо, що чекає дитину в майбутньому, адже вона ще не закінчила курс хіміотерапії. Але віримо разом із нею у найкраще.

 

 P.S. Марійка на лікарняному ліжку в дитячій онкогематології написала книжку «Диво». Сьогодні ви можете мати її з автографом авторки. Свої замовлення надсилайте на messenger Людмила Колеснік та Олена Медведєва.
Телефон мами Марійки, Людмили Сергіївни: +380 (66) 565 59 17.

Telegram Channel