Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
«Фронтера» йде до громад, а Жадан – до Луцька

Елла Яцута розповіла про нові напрями роботи команди фестивалю.

Фото Сергія НАУМУКА.

«Фронтера» йде до громад, а Жадан – до Луцька

Організатори літературного фестивалю запланували цілу серію мистецьких заходів у громадах Волині

На Волині втретє відбудеться літературний фестиваль «Фронтера». Цього року проєкт підтримав Український культурний фонд. Проєкт ппередбачав співфінансування. Тому організаторів запевнили у підтримці Луцька міська рада, Генеральне консульство Республіки Польща у Луцьку, лучани Богдан Шиба та Роман Бондарук. Про це повідомила під час пресконференції директорка фестивалю Елла Яцута.

Цього року команда проєкту діятиме у трьох основних напрямках. Перш за все це вивчення культурної спадщини громад. Цього року відвідають Павлівську, Смолигівську, Цуманську, Торчинську ОТГ та місто Володимир-Волинський.

– Хочемо дізнати, що важливе відбувалося у цих громадах, хто там жив та творив. На основі цього хочемо провести невеликі мистецькі акції: фестивалі, театральні вистави чи щось інше. Сподіваюся, що наступного року подамо в УКФ вже не один проєкт. До реалізації цього задуму долучилися Лілія Лавринович, Олександр Котис, Ольга Шарута і Віталіна Макарик, – розповіла Елла Яцута. – Усе має завершитися «Фронтерою» восени.

Хочемо дізнати, що важливе відбувалося у цих громадах, хто там жив та творив. На основі цього хочемо провести невеликі мистецькі акції: фестивалі, театральні вистави чи щось інше.  

Також команда намірена дослітиди феномен пограниччя та познайомитися із сучасними авторами. Протягом липня – жовтня у Луцьку та інших містах і селах Волині відбуватимуться відеорозмови з українськими письменниками про відомих волинян: Костя Шишка, Агатангела Кримського, Юрка Покальчука, Ніла Хасевича. Запис розміщуватимуть на ютуб-каналі. 12 липня заплановані читання родини Коробчуків, а 19 липня виступить Сергій Жадан.

Реклама Google
 

Третім напрямком стане розвиток волонтерства. Зазвичай їх запрошують напередодні заходу. Команда «Фронтери» планує змінити цей підхід. Охочих співпрацювати на мистецьких заходах шукатимуть заздалегідь.

– Ми хочемо навчати і готувати їх. Прагнемо знайти людей в Луцьку та в громадах, які у наступні роки будуть нашими амбасадорами і допоможуть нам втілювати наші задуми, – зазначила Елла Яцута.


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel