Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
За картину Пікассо на аукціоні очікують від 6 до 9 мільйонів доларів

Мінотавр виступає як "проекція внутрішнього Пікассо".

Фото Christie’s.

За картину Пікассо на аукціоні очікують від 6 до 9 мільйонів доларів

На аукціон Christie’s під назвою «Один», запланований на 10 липня, виставлять картину Пікассо. Роботу «Сирени і Мінотавр, який рятує жінку» художник завершив у 1937 році. За неї сподіваються виручити від 6 до 9 мільйонів доларів, інформує artmarketmonitor.com.

Картину придбали колись безпосередньо в маєтку Пікассо, а відтак понад 80 років вона перебувала у приватній сімейній колекції. Робота розміром приблизно 22 на 26 см зображає Мінотавра (міфологічна істота з тілом людини і головою бика, яку Пікассо часто використовував як алюзію самом себе), який несе жінку (у ній вбачають коханку художника Марію-Терезу) від сирен.

З цього потужного, але вишуканого твору, в якому Пікассо зобразив своє чудове міфологічне альго-его Мінотавра, оточеного коханками, можна отримати багатозначні смисли.

«З цього потужного, але вишуканого твору, в якому Пікассо зобразив своє чудове міфологічне альго-его Мінотавра, оточеного коханками, можна отримати багатозначні смисли, – заявив заступник голови відділу імпресіонізму та сучасного мистецтва аукціону Christie’s Олів'є Камю.– Жінки були дуже важливими для Пікассо.

 

«Виконання є бездоганним, унікальною сумішшю чорнила, гуаші та емалевих фарб», – сказав Камю. Він додав, що зображення вітрильного човна в своїй видимості різних перспектив показує, що художник «повернеться до кубізму».


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel