Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Влада Ірану заявила про непорозуміння між військовими та зміщення ракетної батареї

У Ірані оприлюднили новий звіт щодо січневої катастрофи.

Фото AFP.

Влада Ірану заявила про непорозуміння між військовими та зміщення ракетної батареї

Це стало причиною катастрофи «Боїнгу» Міжнародних авіаліній України

Іранська влада заявляє, що у катастрофі «Боїнгу» Міжнародних авіаліній України у січні винна зміщена ракетна батарея та непорозуміння між солдатами та офіцерами вищої ланки. Відповідні висновки Організації цивільної авіації Ірану опубліковані у новій доповіді, повідомляє іранська служба Радіо Свобода.

«Помилка сталася через людську помилку при виконанні процедури для налаштування радара, що призвело до «107-градусної помилки» у системі», – йдеться у звіті.

Влада Ірану заявила, що документ являє собою «фактичний звіт», а не остаточний звіт про подію.

Влада Ірану заявила, що документ являє собою «фактичний звіт», а не остаточний звіт про подію.

2 липня країни міжнародної групи з координації допомоги жертвам збитого в Ірані українського літака, до якої входять Україна, Канада, Афганістан, Велика Британія і Швеція, підписали Меморандум про взаєморозуміння у співробітництві на переговорах щодо виплати компенсацій Іраном. Документ визначає Україну речником, що від імені групи буде вести перемовини з Іраном.

20 липня Іран має надіслати до Франції на розшифровку «чорні скриньки» збитого літака МАУ. До процесу Франція запросила і українських експертів.

 

Літак Boeing 737-800NG авіакомпанії «Міжнародні авіалінії України» рейсу PS752 з Тегерану до Києва був збитий невдовзі після вильоту з міжнародного аеропорту столиці Ірану вранці 8 січня. Загинули всі 176 людей, які були в літаку, – 167 пасажирів і 9 членів екіпажу. Серед загиблих – громадяни семи країн, у тому числі 11 українців (усі 9 членів екіпажу і 2 пасажирів).

Telegram Channel