Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Кредитування онлайн – плюси, мінуси, підводні камені

Краще взяти кредит за вищою відсотковою ставкою, але у надійної компанії.

Фото Pixabay.

Кредитування онлайн – плюси, мінуси, підводні камені

Усе в світі розвивається, і банківські послуги - не виняток. З'явилося безліч організацій, готових надати допомогу людям в отриманні позик на вигідних умовах. Розглянемо, чи це вигідно і безпечно, і чи варто брати такі кредити

Що таке онлайн-кредити, і чому вони популярні

Сьогодні моментальне кредитування отримало популярність завдяки простоті і швидкості отримання грошей. Людям нерідко потрібні гроші «тут і зараз», а до зарплати ще кілька днів. Простіше взяти позику, тим більше що зараз вони надаються на простих умовах і в режимі онлайн.

Однак у будь-якої системи є як свої переваги, так і недоліки, а також ризики! Спробуємо розібратися докладніше в системі позик онлайн.

Негативні сторони онлайн-кредитів

Серед негативних пунктів онлайн-кредитування потрібно назвати:

  • високу вартість;
  • обмеженість одержуваної суми;
  • обмеженість термінів кредитів;
  • сумнівні способи роботи з простроченою заборгованістю;
  • небезпеку натрапити на шахраїв і мисливців за персональними даними.

Зверніть увагу! При, здавалося б, зовнішніх комфортних умовах до кожного позичальника пред'являються гласні і негласні правила:

  • високі відсоткові ставки: навіть 1% в день - це 365% в рік;
  • невеликі суми кредиту навіть для постійних клієнтів;
  • жорсткі санкції за непогашення позики в строк;
  • можливі додаткові комісії та платежі.

Якщо людина все-таки вирішив взяти кредит

УВАГА! Якщо людина, розуміючи всі ризики, все ж таки зважився взяти кредитонлайн,як йому зробити це безпечно? Слід врахувати кілька порад від фахівців:

  • порахувати вартість кредиту;
  • правильно оцінити свої можливості щодо повернення;
  • вибирати кредиторів з хорошою репутацією і офіційною реєстрацією відповідно до законодавства України;
  • не допускати велике прострочення по кредиту.

Всі учасники транзакції завжди ризикують своїми фінансами, тому банки, інші платіжні системи та інтернет-магазини вдосконалюють і винаходять способи максимально убезпечити себе і своїх клієнтів. За безпеку інтернет-операцій відповідають всі їх учасники, тому зі свого боку клієнт повинен нести відповідальність за свої дії і вибір.

В першу чергу потрібно бути уважним до своїх персональних даних. До них належить вся інформація, що стосується конкретної людини, його ім'я, прізвище, по батькові, місце проживання і все, що пов'язане особисто з суб'єктом. Тому при передачі цих даних потрібно бути максимально обережними.

Сьогодні існують різні способи шифрування даних, ряд протоколів і правил, який зобов'язаний знати кожен користувач онлайн-платежів. Наприклад, протокол SSL (Secure Socked Layer). Зашифровані дані передаються по протоколу HTTPS, і розшифрувати їх можна тільки за допомогою спеціального секретного ключа. Незахищені сайти, які використовують звичайний протокол HTTP, не мають такої можливості, тому вибирати компанію для співпраці потрібно також уважно.

Дані банківських карт захищені стандартами PCI DSS (розшифровується як Payment Card Industry Data Security Standard). Будь-яка платіжна компанія повинна відповідати цим стандартам і всі, хто працює через неї, зобов'язані пройти обов'язкову перевірку.

Висновок

Щоб безпечно проводити транзакції онлайн, потрібно вибирати безпечних контрагентів і уважно ставитися до своїх персональних даних. Краще взяти кредит за вищою відсотковою ставкою, але з гарантією надійної компанії, ніж ризикувати своєю безпекою, намагаючись заощадити.

Telegram Channel