Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Любомльська влада готує план порятунку палацу Браницьких (Фото)

Зібралися, щоб обмізкувати, як не втратити цінний спадок.

Волинь-нова

Любомльська влада готує план порятунку палацу Браницьких (Фото)

Палац Браницьких — південний флігель споруди, що входила до палацово-паркового ансамблю, збудованого в Любомлі Францішеком Ксаверієм Браницьким у другій половині 18 століття

У Любомлі біля палацу Браницьких почався круглий стіл. На зібранні йдеться про порятунок цієї памятки. Захід оозпочав директор Любомльського краєзнавчого музею Юрій Фініковський, який окреслив ситуацію з палацом Браницьких. Участь у коуглому столі беруть представники влади та самоврядування, місцеві підприємці та любомльчани,  зацікавлені у збереженні історичної споруди.

Реклама Google

 Любомльський міський голова Роман Ющук розповів, що вже є попередній план ділянки, який буде прийнятий у власність міста. 

 

А вже потім можна буде виготовляти проектно-кошторисну документацію. Її вартість становитиме за попередніми оцінками до 500 тисяч гривень. Коли вже буде розроблена документація, можна буде звертатися до центральних органів влади щодо фінансування реставрації палацу.

 

 Коли вже буде розроблена документація, можна буде звертатися до центральних органів влади щодо фінансування реставрації палацу.

Роман Ющук вручив Юрію Фініковському сертифікат на 10 тисяч гривень для популяризації спадщини.

Врятуймо палац Браницьких!

Чи стане палац Браницьких у Любомлі музеєм?

Чи доживе палац Браницьких до круглої дати?

Telegram Channel