Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Сьогодні волинські філателісти полюють за марками до 150-річчя Лесі Українки (Фото)

Нові марки «Софія Караффа-Корбут. Лукаш і Мавка» та «Софія Караффа-Корбут. Русалка і Куць».

Волинь-нова

Сьогодні волинські філателісти полюють за марками до 150-річчя Лесі Українки (Фото)

Спецпогашення поштових марок «Софія Караффа-Корбут» провели у місцевому музеї, а ще таке ж у відділеннях Києва та Новоград-Волинського

У приміщенні Волинського краєзнавчого музею відбулося спецпогашення двох поштових марок «Софія Караффа-Корбут. Лукаш і Мавка («Лісова пісня» Лесі Українки)» та «Софія Караффа-Корбут. Русалка і Куць. («Лісова пісня» Лесі Українки), присвячених 150-річчю від дня народження Лесі Українки.

Відбулося погашення марок спеціальним штемпелем «Перший день», ним гаситимуть усі марки, придбані сьогодні (їх продаватимуть у Луцьку в центральному відділенні на вул. Кривий Вал), а потім штемпель передадуть у музей.

Відбулося погашення марок спеціальним штемпелем «Перший день», ним гаситимуть усі марки, придбані сьогодні (їх продаватимуть у Луцьку в центральному відділенні на вул. Кривий Вал), а потім штемпель передадуть у музей. Захід ініціювала Волинська дирекція АТ «УКРПОШТА». Рік тому поштовики з Київської дирекції звернулися до місцевих музейників за електронними копіями ілюстрацій Софії Карафи-Корбут, яка, за визнанням експертів, найкраще зобразила описане Лесею Українкою. Сьогодні ж надруковані марки, листівки і конверт з гордістю презентувала начальник відділу поштових послуг Волинської дирекції «Укрпошти» Людмила Музичук. Вона звернула увага на образ Лесі, виконаний бронзовою і срібною фарбами.

 

 Акцію провели у виставковій залі, де експонуються графічні роботи (оригінали) – серія ілюстрацій до «Лісової пісні» самобутньої української художниці Софії Караффи-Корбут.

 

 Оксана Важатко, директорка краєзнавчого музею, розповіла, що Софія Карафа-Корбут працювала над ілюстраціями до Лесиного твору 4 роки. Врешті-решт її виставка, де представлено 43 надзвичайних ілюстраціїҐ відбулася у 1996 році і стала останньою прижиттєвою для художниці.

 

 За новинкою полюють філателісти.

 

 На заході була й народна депутатка Ірина Констанкевич, перша заступниця голови Комітету Верховної Ради України з питань гуманітарної та інформаційної політики. Пані Ірина підкреслила, що усе, що робиться на знак вшанування Лесі Українки й відзначення важливої для українців дати є «тією енергією, яка має нас надихати наступні десятиліття».

 

 

Telegram Channel