Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
У Луцьку збирають підписи на підтримку капеланів

Святі отці стоять пліч-о-пліч з нашими воїнами на передовій.

Фото з фейсбук-сторінки Вікторії КАШАЮК.

У Луцьку збирають підписи на підтримку капеланів

Підписи треба поставити в Офіс-центрі на Кривому Валу або Бібліотеці для юнацтва в центрі!

Ми з Вами стали свідками прикрого інциденту, який стався з ГО «Військові капелани Волині» та особисто його очільником протоієреєм О. Михайло Бучак, а також Олександром Вронським, О.Віталієм Антонюком, Іваном Гуреєвим, Володимиром Мицьком, Євгеном Рудем, Протоієреєм Сергієм Коцем, Сергієм Мельничуком, Романом Скіраком, Володимиром Трушем, Ігорем Літвінцовим, Андрієм Мовчанюком та іншими високодостойними капеланами.

Рішенням Синодального управління військового духовенства Православної Церкви України, військові капелани Волині відтепер не мають права представляти військове духовенство на громадських урочистостях та інших дійствах, а отець Бучак персонально виключений з числа військових капеланів ПЦУ.

Але ж ми всі чудово знаємо, що це ті святі отці, які є звитяжним прикладом служіння Богу та Україні, які з часів Майдану і перших днів російсько-української війни підіймають бойовий дух, стали пліч-о-пліч з нашими воїнами на передовій, підставили своє плече родинам і завжди першими зустрічали та проводжали в останню путь загиблих, проводять волонтерську діяльність та багато ін.

Офіційні причини такого рішення виглядають дуже натягнуто, а про справжні лишається здогадуватися. Але ж ми всі чудово знаємо, що це ті святі отці, які є звитяжним прикладом служіння Богу та Україні, які з часів Майдану і перших днів російсько-української війни підіймають бойовий дух, стали пліч-о-пліч з нашими воїнами на передовій, підставили своє плече родинам і завжди першими зустрічали та проводжали в останню путь загиблих, проводять волонтерську діяльність та багато ін.

Тому ЗВЕРТАЄМОСЯ до усіх ветеранів, волонтерів, громадських спілок та усіх громадян з проханням долучитися до звернень:

1) на ім'я Митрополита Київського та всієї України, блаженнішого Епіфанія - з проханням особистого втручання у вирішення проблеми;

 

 2) на ім'я Митрополита Іоана (Яременка), голови СУВД ПЦУ з вимогою скасувати вказане розпорядження.

 

 Обидва звернення, до підтримки яких вже долучився голова спілки воїнів АТО Олег Кобилинський, знаходяться Офіс-центрі на вул. Кривий вал, 31 (бічна від Лесі Українки) при вході від сьогодні до неділі, (заберемо в неділю о 16 год.).

 

 Також окреме звернення на ім'я владики Епіфанія, складене небайдужими волинянами, знаходиться в Обласній бібліотеці для юнацтва біля Свято-Троїцького собору, збоку від кафе, на другому поверсі. Сюди можна завітати в п'ятницю з 9.00 і в неділю з 10 год. (субота -вихідний).

 

 Впевнені, що ми разом цю несправедливість поборемо. Військові капелани підтримують і моляться за нас. Тепер час підтримати їх і, разом з ними - спільну справу захисту України.

Нагадаємо, військовим капеланам, які беруть участь у ГО «Капелани Волині» заборонили носити підрясник оливкого кольору з нашивками та патчами. а керівника організації взагалі виключили з числа військових капеланів  СУВД. 

Джерело: Вікторія КАШАЮК
Telegram Channel