Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
У новому сезоні «Волинь» намагатиметься  «надерти дупу» суперникам  під орудою тренера-гренадера

З дороги, супернички, — інакше розтопчу!

Фото sport.rayon.in.ua.

У новому сезоні «Волинь» намагатиметься «надерти дупу» суперникам під орудою тренера-гренадера

Василь Сачко, хоча й народився та виріс на далекій Донеччині, давно став у Луцьку своїм хлопцем. І як футболіст, і як зять, адже одружений із волинянкою

У «Волині» — новий головний тренер. «Хрестоносців» очолив фахівець, який свого часу провів у клубі п’ять сезонів у якості гравця (2001–2006 роки), забивши протягом цього часу суперникам 57 голів. Форвард Сачко був чи не ідеальним втіленням нападника у розумінні тренера Віталія Кварцяного: футболіст–таран із гренадерським зростом 191 см!

Як гравець «Волині» Сачко своє вагоме слово сказав. Сподіваємося, що скаже  і як тренер...
Як гравець «Волині» Сачко своє вагоме слово сказав. Сподіваємося, що скаже і як тренер...

 А ще Сачко — людина справді дивовижної спортивної долі. Футбол любив і займався ним змалечку, проте професійним футболістом остаточно став уже геть дорослим дядьком — у 25 років! Проте все одно встиг зробити доволі багато. Після «Волині» ще виступав за «Кривбас» та «Ворсклу». І саме у футболці полтавського клубу забив, мабуть, таки свій найпам’ятніший гол. 31 травня 2009–го на «Дніпро–Арені» тоді вже 34–річний Сачко у фінальному поєдинку поцілив у ворота донецького «Шахтаря» і приніс «Ворсклі» єдиний у її історії трофей — Кубок України!

«Не можу описати вам тієї радості, що відчув, коли підняв кубок над головою», — зізнавався згодом форвард.

Форвард Василь Сачко був чи не ідеальним втіленням нападника у розумінні тренера Віталія Кварцяного: футболіст-таран із гренадерським зростом 191 см!

Завершивши кар’єру в 2012–му, Василь Сачко від­разу почав працювати у тренерському штабі полтавської команди, а вже 2013–го став її головним тренером. Під керівництвом Сачка «Ворскла» кілька разів виборювала право брати участь у єврокубках, а в сезоні 2017/2018 взяла «бронзу» УПЛ.

Нинішній «Волині» про медалі найвищого дивізіону та участь в єврокубках хіба тільки мріяти. А ось повернення у Прем’єр-лігу ми від лучан під орудою 45–річного Василя Сачка таки чекаємо. Віритимемо, що йому вдасться те, до чого двічі був дуже близький (але, але, але…) його попередник Андрій Тлумак.


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel