Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
На Київщині рвонула труба, яка подає газ в Європу (фото)

Сталася розгерметизація магістрального газопроводу високого тиску.

Фото – ДСНС Київщини.

На Київщині рвонула труба, яка подає газ в Європу (фото)

На щастя жертв та постраждалих немає

В районі Чабанів Київської області в ніч на вівторок, 15 вересня, стався розрив газової труби, яка постачає російський газ до ЄС.

Про це повідомляє «Обозреватель».

Як повідомили місцеві жителі, звук, що виник в результаті розгерметизації газопроводу, було чутно в кількох населених пунктах.

На місці події вночі працювали пожежники. Один з місцевих мешканців повідомив, що рятувальники перекрили газ і загрози вибуху немає. Інформацію пізніше підтвердили в поліції, а також в ДСНС.

Звук, що виник в результаті розгерметизації газопроводу, було чутно в кількох населених пунктах.

 

«Газ перекрили. Все добре, вибуху не буде», – зазначив Володимир Савчук у ролику, який він опублікував на своїй сторінці у фейсбуці.

У Нацполіції Київської області повідомили агентству «Інтерфакс-Україна», що прорив газової труби діаметром 1,5 метра трапився в полі в районі Чабанів.

Правоохоронці уточнили, що цією трубою газ йде в Європу.

«Усі аварійні служби на місці, в найближчих населених пунктах вимкнено електропостачання, вживаються заходи щодо перекриття газопостачання. Інформації про постраждалих людей немає», – йдеться в повідомленні.

Пізніше інформацію про розгерметизацію магістрального газопроводу високого тиску підтвердили і в ДСНС. Рятувальники зазначили, що о 01:10 постачання газу було перекрито.

У свою чергу оператор ГТС України заявив, що аварія ніяк не вплине на транзит газу до країн ЄС. Ліквідація наслідків НП займе від 2 до 3 днів.

 

 

Місцеві жителі забезпечені газом через інші газопроводи.

 

 

 

 

 

 

 

Джерело: Обозреватель.
Telegram Channel