Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Терпіння та труд  і «Алкмар Занстрек» перетруть

Хай Жерсон, хай Родрігес, хай люксембуржець португальського походження - але ж козак-забивайло хоч куди!

Фото tsn.ua.

Терпіння та труд і «Алкмар Занстрек» перетруть

Пройшовши срібного призера Ередивізі, кияни мірятимуться силами із другою командою «сусідньої» Ліги Жупіле

«Динамо» (Київ, Україна) — «Алкмар Занстрек» (Алкмар, Нідерланди) — 2:0 (1:0 – Жерсон Родрігес, 49 хв.; 2:0 – Микола Шапаренко, 86 хв.)

Ліга чемпіонів УЄФА. 3–й кваліфікаційний раунд. 15 вересня. Київ. Стадіон НСК «Олімпійський». Без глядачів. Головний суддя Орель Грінфілд (Ізраїль).

Напередодні цього матчу, 14 вересня, вболівальники «Динамо» відзначали 26–річчя чи не найзнаменитішого камбеку в історії свого клубу (так–так, ті самі 3:2 над московським «Спартаком» восени 1994–го).

У поєдинку з так само «червоно–білим» нідерландським «Алкмаром Занстреком» перший тайм для киян також складався не надто оптимістично. На щастя, не пропустили — проте ще і як могли!

 

 А ось в дебюті другої половини зустрічі Віталій Буяльський обкрадає суперника, віддає на Жерсона Родрігеса і той потужною гарматою ударом під перекладину виводить «біло–синіх» уперед. Люксембуржець не лише забиває знову надважливий гол, а ще й самовіддано працює на полі впродовж усього матчу. Ось вам і футбольна педагогіка від професора Луческу: ще зовсім недавно про Жерсона говорили виключно як про безнадійного скандаліста та невиправного шанувальника міцного алкоголю.

«АЗ» потрібно було відігруватися, тож нідерландці дедалі безоглядніше сунули вперед. У динамівців почали виникати хороші контратакувальні нагоди. І під завісу поєдинку одну з них втілює в гол Микола Шапаренко. І знову йдеться про гравця, на якого не так давно вже не дуже, схоже, сподівалися.

На момент фінального свистка камера впіймала на трибуні президента «Динамо» зі спущеною на самісіньке підборіддя маскою. Емоція Суркіса була цілком зрозумілою — його клубу потрібна була ця перемога, і вона таки здобута!

Ось вам і футбольна педагогіка від професора Луческу: ще зовсім недавно про Жерсона говорили виключно як про безнадійного скандаліста та невиправного шанувальника міцного алкоголю.

Ну а Мірча Луческу доводить, що старого коня орати вчити не треба, а у 75 життя може лише починатися. Як і в суперкубковому двобої із «Шахтарем», румунський фахівець зумів правильно налаштувати свою команду й витиснути потрібний результат із доволі непростої гри. Спочатку терпіння і дисципліна, а потім бездоганна реалізація своїх моментів! Якщо так продовжуватиметься й далі, навіть найзатятіші вболівальницькі душі, які навідріз не сприйняли появу «клятого Будулая» в «Динамо», невдовзі почнуть танути. А як невимовно приємно шанувальникам «біло–синіх» спостерігати люте оскаженіння у таборі палкіних–дєнісових!

У раунді плей–оф «Динамо» зіграє із бельгійським «Гентом», який в одноматчевому протистоянні здолав австрійський «Рапід». Команда українців Ігоря Пластуна, Романа Безуса та Романа Яремчука здобула перемогу з рахунком 2:1, а Яремчук реалізував пенальті і став автором, як потім з’ясувалося, переможного гола. Стадія плей–оф складатиметься вже з двох поєдинків: 23 вересня кияни зіграють у Бельгії, а 30 вересня прийматимуть срібного призера Ліги Жупіле на «Олімпійському».

За воротами

Мірча ЛУЧЕСКУ, головний тренер «Динамо»:

«У перерві я сказав хлопцям, щоб вони мали терпіння. Було зрозуміло, що «АЗ» буде лізти вперед, а у нас з’явиться простір для контратак. Так і сталося. Дуже вдячний футболістам за неймовірну самовіддачу та якісну гру. Родрігеса в перерві потрібно було замінювати, але я повірив у нього, а він віддячив забитим голом.

Забарний сьогодні дуже добре себе показав. Я довіряю молодим, а вони створюють конкуренцію, виправдовують довіру. Не забувайте про Миколенка. Він зіграв не на своїй позиції, але виглядав чудово. Та й взагалі не дуже справедливо когось виділяти — вся команда була на висоті. Ми ще тільки створюємо колектив, перебуваємо в пошуку свого шляху. Ще потрібен час. Не варто порівнювати цю команду з «Динамо» 1990–х, яке перемагало «Реал».

Результати 2 туру в УПЛ: «Динамо» — «Десна» — 0:0; СК «Дніпро-1» — «Олімпік» — 1:3; «Колос» — ФК «Львів» — 4:0; «Минай» — ФК «Олександрія» — 1:0; «Зоря» — ФК «Маріуполь» — 0:1; «Ворскла» — «Інгулець» — 2:0; поєдинок «Рух» — «Шахтар» відбудеться 23 вересня.


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel