Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
Головний лісівник Волині Олександр Кватирко: «Сьогодні вся лісова галузь тримається на самовідданих людях»

«Як би далеко у своєму розвитку не пішли новітні технології, наша професія завжди буде затребуваною».

Фото lisvolyn.gov.ua.

Головний лісівник Волині Олександр Кватирко: «Сьогодні вся лісова галузь тримається на самовідданих людях»

Нині – професійне свято лісівників. Напередодні у кожному колективі на підприємствах відбувалися урочистості. Сказано слова вдячності та висловлено сподівання на майбутнє. Чимало наших працівників отримали заслужені нагороди галузевого, обласного і навіть державного рівня. Ці традиції ми бережемо, вносячи невелику частину власних ідей та адаптуючись до сучасності. Ми відзначаємо професійне свято і віримо у краще, незважаючи ні на що

Лісова галузь переживає непростий період. Лісівники давно навчилися працювати без будь–якої підтримки держави, місцевої влади та в умовах політизації господарських процесів.

Багато зроблено і за цей рік. Не вдаватимуся зараз до аналізу всіх процесів нашої господарської діяльності та фінансових результатів. Назву лише окремі — найвагоміші.

Про лісівників Волині часто можна прочитати у національних та волинських ЗМІ, тому що наші люди фахові і люблять свою роботу,  власним прикладом стимулюючи молодь до праці в лісі.
Про лісівників Волині часто можна прочитати у національних та волинських ЗМІ, тому що наші люди фахові і люблять свою роботу, власним прикладом стимулюючи молодь до праці в лісі.

 Наш колектив сьогодні — це 2410 людей. Ще минулого року День працівника лісу відзначала 2931 людина. Так склалося, що ми змушені були оптимізовувати колективи держлісгоспів. Але ви, шановні колеги, навіть меншим складом достойно виконуєте свої обов’язки.

 

 Лісокультурну кампанію навесні ми провели якісно і завершили вчасно. Відновили 5444 га площ. Значна частина з цих територій уже стала молодим лісом.

У наших підприємствах працівники самостійно проводять всі види робіт — від вирощення сіянців до заходів із догляду. Це також значні площі — лише цього року вже майже 8000 га.

 

 Над усіма цими завданнями працює понад тисячу людей — від лісокультурниць до водіїв спеціалізованої техніки, лісничих, майстрів лісу.

Ліс на Волині під пильною охороною від пожеж та самовільних порубок. 989 працівників державної лісової охорони відповідально бережуть ввірені масиви. Про це свідчить мала кількість зафіксованих цього року пожеж у лісах на фоні величезної кількості підпалів та загорянь в екосистемах.

 

 Виконання виробничих планів та всіх фінансових зобов’язань перед державою — це те, що ми постійно обговорюємо під час нарад із директорами та бухгалтерами підприємств. Непросте завдання. Але ви і його навчилися виконувати.

Загалом підприємства Волинського ОУЛМГ за 8 місяців 2020 року сплатили податків та зборів до бюджетів усіх рівнів разом із ЄСВ у сумі 214 млн 667 тис. грн.

Труднощі на ринку деревини стали для нас навіть свого роду стимулом. Ми наростили об’єми власної переробки деревини — за 8 місяців цього року перероблено 199, 8 тис. куб. м, випущено та реалізовано пилопродукції в об’ємі 78 тис. куб. м. Тут значна заслуга Маневицького, Володимир–Волинського, Старовижівського, Городоцького лісогосподарських підприємств, де швидко змогли переорієнтуватися в умовах ринку та наростили не лише об’єми, а й асортимент продукції.

Підприємства Волинського ОУЛМГ за 8 місяців 2020 року сплатили податків та зборів до бюджетів усіх рівнів разом із ЄСВ у сумі 214 млн 667 тис. грн.

Ми зробили суттєвий крок у напрямку розвитку рекреації, мисливства європейського рівня, за що окремо дякую колективам Звірівського, Ківерцівського, Шацького лісгоспів.

Ми довели, що маємо авторитет у громадах — 108 лісівників зараз є депутатами місцевих рад. На ці вибори працівників наших підприємств запрошують і знову готові підтримати місцеві жителі.

Зі святом, дорогі наші колеги!
Зі святом, дорогі наші колеги!

 Про лісівників Волині часто можна прочитати у національних та волинських ЗМІ, тому що наші люди фахові і люблять свою роботу, власним прикладом стимулюючи молодь до праці в лісі.

Як би далеко у своєму розвитку не пішли новітні технології, наша професія завжди буде затребуваною.

Щиро дякую кожному з вас, шановні колеги. Пишаюся колективом волинських лісівників. Ціную вашу самовідданість і часто дивуюся наполегливості, з якою ви щодня підходите до роботи. Знайте, що ваша праця — дуже важлива. Сьогодні вся лісова галузь тримається на таких, як ви, самовідданих людях.

Вітаю з нашим спільним святом — Днем працівника лісу!

Залишайтеся такими ж сильними. Тоді попереду буде ще багато перемог та щасливих моментів!

Олександр КВАТИРКО,

начальник Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства.


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel