Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
На Рівненщині труять шершнів: як це відбувається

Рятувальники працюють у захисних костюмах.

Фото ДСНС.

На Рівненщині труять шершнів: як це відбувається

З настанням осені люди почали частіше звертатись до рятувальників із проханням вивести кубло із їхніх господарств

На Рівненщині рятувальники вчергове виїжджали знешкоджувати кубло шершнів – їх викликав власник приватного господарства. Це сталось у селі Ужинець Млинівського району, там комахи оселились на горищі господарської будівлі. Суспільне розпитало спеціалістів, як виводять комах та чим вони небезпечні.

Реклама Google

«Фактично, найбільше повідомлень находить з Млинівського і Дубенського районів. Хоча є випадки й по іншій території області. Шершні переважно селяться на горищах, у 99% приватних будівель», – розповідає речник ГУ ДСНС в Рівненській області Дмитро Мельник.

«Люди можуть й самі це зробити. Але звертаються про допомогу в більшості випадків ті громадяни, в чиїх сім’ях знаходяться маленькі діти, люди похилого віку або, наприклад, люди, які не переносять укусів шершнів», – розповідає речник Служби порятунку Дмитро Мельник.

Біолог Ростислав Шикула пояснив, для кого шершні – найнебезпечніші.

«Шершні небезпечні тільки для тих людей, які мають хвороби, наприклад, алергію на їхню отруту», – каже спеціаліст.

«Для здорових людей вони ніякої небезпеки не стновлять – це просто велика оса, яка має більше трьох сантиметрів в довжину. Шершні небезпечні тільки для тих людей, які мають хвороби, наприклад, алергію на їхню отруту», – каже спеціаліст.

Якщо шершень вжалить дитину до року, то її маса тіла може не впоратись із випущеною отрутою, – додає Ростислав Шикула. Тому якщо ці комахи поселились біля будинку – їх варто вивести.

Telegram Channel