Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
У Луцьку лікарі пологового перекрили дорогу. Протестують проти коронавірусного шпиталю на території медзакладу (Фото)

Протести лікарів.

Фото Суспільного.

У Луцьку лікарі пологового перекрили дорогу. Протестують проти коронавірусного шпиталю на території медзакладу (Фото)

Лікарі хочуть почути пояснень про подальшу долю пологового

Біля приміщення Луцької міської ради зібралися працівники пологового будинку. Медики просять не перетворювати родильні відділення у шпиталь для хворих на коронавірусну інфекцію.

Про це повідомляє Суспільне. Волині.

Близько пів сотні працівників Луцького пологового будинку вимагають у міської влади пояснень, щодо подальшої долі медзакладу. На знак протесту лікарі перекрили дорогу. На мітинг медики принесли плакати із гаслами та закликами не розміщувати недужих на коронавірус в пологовому будинку.

Нагадаємо, корпус Луцького пологового будинку переоблаштовують під госпіталь для хворих на COVID-19. Персонал медзакладу виступив проти такого рішення.

В міській раді з 9:00 триває бюджетна комісія. Під час засідання депутати обговорювали також питання перепрофілювання пологового будинку у Луцьку, де йщлося про те, що працівників Луцького клінічного пологового будинку можуть звільнити через брак належного фінансування, пов'язаного зі зменшенням кількості пологів. Додатковий фінресурс беруть за рахунок лікування хворих на коронавірус.

Станом на 10:00 годину до медиків з міськради ніхто не вийшов. Працівники пологового будинку перекрили дорогу біля Луцькради. Медики безперервно ходять пішохідним переходом. Щодесять хвилин пропускають автівки, але у центральній частині міста вже утворилися затори.

 

 

 

 

Наразі відомо, що під час обговорення ситуації з перепрофілюванням пологового будинку в шпиталь для лікування коронавірусної інфекції, депутати підтримали попереднє рішення міської влади.

Протести лікарів.
Протести лікарів.

 

 

Нагадаємо, минулого тижня у Луцький пологовий будинок завезли 250 ліжок. Медикам тоді пояснили - це ліжкомісця для недужих на COVID-19. Пологові відділення мають переїхати у гінекологічне, а на їх базі створять шпиталь для лікування хворих на коронавірус волинян. Лікарі виступили проти такого рішення влади.

Джерело: Суспільне.
Telegram Channel