Курси НБУ $ 39.00 € 42.16
«Відклала газету, пішла готувати обід, дивлюся, а на столі… відгадка!»

У гарбузі цього разу причаїлася лійка.

Волинь-нова

«Відклала газету, пішла готувати обід, дивлюся, а на столі… відгадка!»

Щиро зізналася нам авторка найкращої історії пошуку відповіді нинішнього номера. Але що це за предмет і хто став тріумфатором «Гарбуза із секретом», ви дізнаєтесь трішки пізніше

Адже насамперед маємо нагадати завдання, з яким цього разу багато хто з вас впорався. Ще б пак! Адже мова йшла про недорогу, але безцінну річ у вашій оселі! ☺

«Гарбуз із секретом» – 43 (2020)

Цей предмет, напевне, є в кожному домі. Адже ним користуються і любителі здорових напоїв — скажімо, молока чи соку, і ті, кому до вподоби щось міцненьке. Навіть дехто в процесі палець у нього засовує… А скільки разів він ставав у пригоді для панів і панянок, кому співав Кузьма Скрябін «Не будь рагульом…»
Предмет буває виготовлений і з пластику, і з силікону чи сталі. З ручкою чи без…
А знана майстриня з кулінарії сестра Ольга — Служебниця Непорочної Діви Марії — за допомогою цього предмета відділяє… білок від жовтка. Так, що в середині захованого нами предмета залишається тільки «сонечко».

 

Що за предмет ми заховали у гарбузі?
А тепер я надаю слово Тетяні Репетило зі славного села Гуляйполе Катеринопільського району Черкаської області.
«Прочитала довгождане завдання і відразу відзначила для себе дві речі, в яких упевнена. Це — відома пісня Кузьми Скрябіна, де він закликав українців, панів і панянок, не бути рагулями, і, якщо вже спокусилися напоєм, який додає проміле в кров, то не сідати за кермо, щоб не наробити лиха собі та іншим. І ще я дещо читала про згромадження Сестер Служебниць Непорочної Діви Марії. Таку назву має найбільша жіноча чернеча спільнота Української греко–католицької церкви. Члени цієї спільноти знаходяться не тільки в Україні, а й в інших державах, де є українські діаспори. Сестри Служебниці служать Богу та мають перед Ним та собою завдання — надавати посильну допомогу тим, хто її потребує. Вони на благодійних началах працюють у лікарнях, сиротинцях, будинках для людей поважного віку тощо.

Потім у думках з’явилося ситечко, але думка не розвинулась далі, тому що якщо з соками та молоком ще якось пройшло, то сумістити його із алкогольними напоями не вдалося.

Наступне, про що подумалося, — пляшка. Але в завданні чітко вказано, що цей предмет із пластику, силікону, сталі. Про скло мови немає, а пляшки, як відомо, зазвичай бувають зі скла. Отож, пляшка також кастинг не пройшла, хоча жовток від білка нею, як і ситечком, відділити можна.

Відклала газету із завданням, вирішила подумати згодом і пішла готувати обід. Дивлюся, а на столі — лійка. Ось і відгадка! Підходять матеріали, з яких вона може бути виготовлена, буває з ручкою і без, використовується для всіх напоїв, є в кожному домі, ну і згадані в завданні пани і панянки нею користуються. Справді, білок від жовтка з допомогою лійки відділити просто — і тоді всередині неї залишиться сонечко. ☺ Тобто, в гарбузі цього разу причаїлася лійка».

Абсолютно правильно, пані Тетяно. І ви цілком заслужено стаєте володаркою наших 150 гривень призових. А купюри із зображенням Тараса Шевченка — тобто по сотні – дістануться Василеві Гумену із селища Степань Сарненського району Рівненської області і Людмилі Собіпан із міста Ківерці Луцького району Волинської області. Такий вердикт жеребкування, яке провела чарівна і загадкова Ші Мур з–поміж 15 наших учасників, котрі відгадали завдання туру.

Перед тим як оголосити запитання нового туру, прошу переможців надіслати на адресу редакції копії першої та другої сторінок паспорта (чи ID–картки), а також ідентифікаційного коду.

«Гарбуз із секретом» —  47 (2019)

Завдання цього разу простеньке, хоча, завчаючи слово–відгадку, я ледь не зламав собі язика, а тепер наспівую його в дУші. Отож, маєте закреслити три зайві знаки і чотири букви, щоб скласти лексему, яка нагадує нам і цікаву тварину, і оспіване як у колишніх, так і в сучасних українських піснях дерево, поєднується з Оттавою і Токіо, у ньому заховався депутат, частка з популярної інтелектуальної гри і навіть жар.

Ж/А/Р/-/-/І/Д/Т/Т/-/Е/О/-/Д/Е/Н/Я/П/У/Р/В/А/Ж/І/Е/А/Р/А/Ш/К/-/С

Що за слово ми заховали у гарбузі?

Слово–відповідь треба надіслати до 27 листопада тільки у вигляді sms–повідомлення на номери: 0501354776 і 0672829775 (наприклад: «М’яч», «Три ведмеді», «Світлана Орловська»).

Увага: з одного номера можна відправляти лише одне sms! Цей номер і братиме участь у жеребкуванні при розіграші призових 200 гривень, якщо правильних відповідей буде більше двох. А ще спеціальний приз — ​150 гривень — отримає той, хто в листі на поштову адресу (43 025, Луцьк, просп. Волі, 13) чи електронну ([email protected]) найяскравіше опише, як шукав чи шукали правильну відповідь.

Сподіваюсь, Ви вже передплатили «Цікаву газету на вихідні» на 2021 рік. Якщо ще ні — скористайтесь нашим абонементом на 3–й сторінці. До зустрічі, розумники!

Грицько ГАРБУЗ


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel