Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Лікар з Волині, який керує львівською лікарнею, розповів про три врятовані життя завдяки донорству

Волинь-нова

Лікар з Волині, який керує львівською лікарнею, розповів про три врятовані життя завдяки донорству

Три людини отримали свій шанс жити

У Львівській клінічній лікарні швидкої медичної допомоги пересаджено серце і дві нирки.

Три історії про порятунок життя пацієнтам завдяки пересадці органів розповів головний лікар медзакладу, волинянин Олег Самчук на своїй сторінці у фейсбуці.

У першому випадку донором був молодий чоловік, 28 років. Інсульт.

« Ми тиждень боролися за нього, але, на жаль, його мозок помер. Після того, як консиліум лікарів це підтвердив, рідні погодилися на донорство. Це були мама, сестра і вагітна їхнім первістком дружина. Вона першою без зайвих розмов погодилася підписати документи. Їй було важливо, щоб серце її покійного чоловіка продовжило битися. Його отримав 36-річний житель Костянтинівки. Тато двох дітей. Власне серце у нього було збільшене в чотири рази! Це наслідок перенесеного у дитинстві грипу з ускладненням. Операція тривала від опівночі до сьомої ранку. Зараз пацієнт уже у відділенні інтенсивної терапії. Поки все під контролем» – розповів лікар.

 Після того, як консиліум лікарів це підтвердив, рідні погодилися на донорство. Це були мама, сестра і вагітна їхнім первістком дружина.

Реклама Google

 

Нові нирки отримали 51-річний львів'янин, який десять років мав хронічну хворобу нирок і останні два був на діалізі, іншу–- киянин. 2012 року йому уже пересаджували нирку в Білорусі, але вона втратила свої функції і від березня він був на замісній нирковій терапії.

Обидві операції минули добре, нирки працюють.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Джерело: Львівська міська клінічна лікарня.
Telegram Channel