Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
На Волині 4 дітей захворіли на гепатит С

Небезпека поруч!

Фото: youtube.com.

На Волині 4 дітей захворіли на гепатит С

З 20 по 27 листопада триває Європейський тиждень тестування (далі – ЄТТ), заснований EuroTEST, основним завданням якої є тестування на ВІЛ та визначення маркерів вірусних гепатитів В та С (далі – ВГВ та ВГС)

Другий рік поспіль Європейський тиждень тестування проходить двічі на рік – у травні та у листопаді. Близько 60 тисяч людей в Україні не знає про свій ВІЛ-позитивний статус. Крім того, більшість нових випадків виявляються вперше на 3 та 4 клінічних стадіях ВІЛ-інфекції, коли стан здоров’я вже незадовільний. Ця ситуація може бути виправлена, якщо не заплющувати очі на проблему та вчасно проходити тестування. Водночас Україна змінюється та дізнатися про ВІЛ-позитивний статус більше не означає вирок. ВІЛ-позитивні українці можуть отримувати лікування безоплатно, мати здорових дітей та жити довгим життям. У випадку з вірусними гепатитами раннє виявлення також дуже важливе. Гепатити рідко мають гостру форму та перетікають безсимптомно. Більшість хворих дізнається про те, що інфіковані, коли хвороба вже значно вплинула на печінку.

В області протягом 2020 року проліковано 12 осіб з гепатитом С. На даний час лікування проходять 9 осіб, з них 4 дітей.

Нині 1 мільйон українців не знають, що мають гепатит С, а близько 500 тисяч — про вірус гепатиту В у своєму організмі. Дізнатися про хворобу та діяти, аби з нею боротися — може бути страшно. Але нічого не робити та закривати очі на проблему — ще страшніше.

В області протягом 2020 року проліковано 12 осіб з гепатитом С. На даний час лікування проходять 9 осіб, з них 4 дітей.

Джерело: Волинський обласний центр громадського здоров'я
Telegram Channel