Курси НБУ $ 39.00 € 42.16
«Це просто страшно»: лікар розповіла, коли в Україні може настати коронавірусний пік

Дотримуйтеся правил карантину!

Фото Pixabay.

«Це просто страшно»: лікар розповіла, коли в Україні може настати коронавірусний пік

Головний позаштатний інфекціоніст МОЗ зазначила, що зараз зростає смертність від COVID-19 серед молодого населення, і в силу погодних умов людина отримує більшу дозу коронавірусу

Головний позаштатний інфекціоніст МОЗ, доктор медичних наук, професор, заслужений лікар Ольга Голубовська заявила, що Україна перебуває у фазі інтенсивної передачі COVID-19 і в зимові місяці число інфікованих ростиме.

Як передає кореспондент УНІАН, про це вона сказала на IV Українському жіночому конгресі в четвер у Києві.

Пік, я думаю, грудень-січень ще буде, і він наростає...він підійде через кілька тижнів.

«Зараз ми перебуваємо в інтенсивній передачі інфекції (COVID-19 - УНІАН)…Ще пік, я думаю, грудень-січень ще буде, і він наростає...він підійде через кілька тижнів. У нас смертність збільшується зараз, на жаль, у більш молодих людей - до 60 років. Це просто страшно», – зазначила вона.

Лікар-інфекціоніст підкреслила, що «ми всі зараз в осередках (інфекції)», і сьогодні всі себе повинні сприймати як потенційно інфікованих.

«Тож необхідно дистанціюватися, захищатися, мити руки, зараз його сезон. Чому зараз більш важкі випадки захворювання - тому що в силу погодних умов людина отримує велику дозу збудника (вірусу)», – додала вона.

«Треба рахувати навіть не за кількістю хворих, тому що кількість хворих залежить від якості тестованих, тому що якщо ви багато будете тестувати безсимптомних форм – то це не означає, що це для нас трагедія. Для нас трагедія, коли зростає кількість важких хворих, і їх набагато більше, ніж можливість системи надавати саме їм медичну допомогу», - вважає лікар.

На думку Голубовської, саме «на ці показники треба спиратися в прийнятті рішень».

Читайте також: Сьогодні в Луцькому пологовому запрацює коронавірусний шпиталь.

Telegram Channel