Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Показали, як облаштували коронавірусний шпиталь у Луцькому пологовому (Фото)

Ковідний шпиталь зсередини.

Фото Луцької міськради.

Показали, як облаштували коронавірусний шпиталь у Луцькому пологовому (Фото)

Першого хворого із COVID-19 у тимчасовому інфекційному стаціонарі розпочнуть лікувати вже сьогодні

Сьогодні, 26 листопада, у Луцьку розпочав свою роботу тимчасовий інфекційний стаціонар для надання медичної допомоги хворим на COVID-19 у складі КП «Луцька міська клінічна лікарня».

Про це інформують на сайті Луцької міськради.

Нагадаємо, він створений на базі 2-4 поверхів акушерського корпусу Луцького пологового будинку. Від сьогодні там прийматимуть хворих.

На першому поверсі корпусу продовжується надання медичної допомоги вагітним та породіллям хворим на COVID-19.

Першого хворого із COVID-19 у тимчасовому інфекційному стаціонарі розпочнуть лікувати вже сьогодні.

 

Наразі в експлуатацію було введено 60 перших ліжок з кисневою підтримкою. Загалом для хворих планується забезпечити 214 місць. Тимчасовий інфекційний стаціонар забезпечено в достатній кількості пульсоксиметрами, встановлено пересувний рентгенапарат, два переносних апарати УЗД. Зараз тривають роботи зі встановлення спірального комп’ютерного томографа, закупівля лабораторного обладнання.

 

Також продовжуються роботи з встановлення додаткових кисневих точок. Для цього проведено збільшення пропускної здатності магістральних киснепроводів, встановлено додаткові сучасні кисневі пункти на четвертому та другому поверхах, ведуться перемови щодо встановлення резервуару рідкого кисню більшого об’єму. Тут було закуплено та встановлено 50 кисневих концентраторів потужністю 10 літрів на хвилину з можливістю використання двома пацієнтами одночасно. Станом на сьогодні завершуються роботи з встановлення кисневих точок на третьому поверсі, загалом буде встановлено 110 кисневих пунктів. 

Передбачається, що першого хворого із COVID-19 у тимчасовому інфекційному стаціонарі розпочнуть лікувати вже сьогодні.

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Джерело: Луцька міська рада.
Telegram Channel