Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Волинянин посмертно став Героєм України

Слава Україні!

Фото np.pl.ua.

Волинянин посмертно став Героєм України

Почесне звання Президент України Володимир Зеленський присвоїв солдату батальйону «Айдар», лучанину Ігорю Філіпчуку

«За особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане служіння Українському народові постановляю: 
Присвоїти звання Герой України з удостоєнням ордена «Золота Зірка» ФІЛІПЧУКУ Ігорю Ярославовичу – солдату (посмертно)», - йдеться у відповідному указі президента.

Реклама Google

Підбивши ворожий танк Ігор врятував багатьох бійців-побратимів та захистив позиції. Він тричі виходив із укриття, щоб вистрілити з РПГ, на третій раз вже пошкоджений танк вистрілив у відповідь.

Ігор Філіпчук народився в с. Пожарки, Рожищенського району. Проживав з батьками у Луцьку. Їздив на українсько-білоруський кордон, охороняв гродмадський порядок у групі швидкого реагування Самооборони Майдану Волині.

Читайте також: «Коли викидав гранату з БТРа, серце не гупало так сильно, як на сцені»: як акторка Ада Роговцева вручала атовцю високу нагороду.

Загинув 14 серпня 2014 р. у боях біля села Хрящувате, Краснодонського району, Луганської області. Підбивши ворожий танк Ігор врятував багатьох бійців-побратимів та захистив позиції. Він тричі виходив із укриття, щоб вистрілити з РПГ, на третій раз вже пошкоджений танк вистрілив у відповідь.

 
Telegram Channel