Чоловік з'їв домашню консерву і... ледь не помер - «Волинь» — незалежна громадсько–політична газета
Курси НБУ $ 27.95 € 33.84
Чоловік з'їв домашню консерву і... ледь не помер

Саме зіпсовані домашні консерви часто слугують джерелом ботулінічної палички.

Фото Pixabay.

Чоловік з'їв домашню консерву і... ледь не помер

Інцидент трапився на Хмельниччині

У Кам’янецькому районі один з місцевих жителів поласував грибною консервою власного виготовлення та мало не помер. В ході обстеження медики визначили, що організм потерпілого уражений небезпечною бактеріальною інфекцією – ботулізмом.

Потерпілому терміново ввели протиботулінічну сировотку, за рахунок чого врятували йому життя.

Про це розповіли в матеріалі видання газети «Є», з посиланням на ДУ «Хмельницький ОЛЦ МОЗ».

Завдяки тому, що чоловік вчасно звернувся до лікарів про допомогу, медики швидко поставили правильний діагноз. Потерпілому терміново ввели протиботулінічну сировотку, за рахунок чого врятували йому життя.

Читайте також: У волинській колонії отруївся і помер ув'язнений. Інформацію про вбивство спростували.

Саме зіпсовані домашні консерви часто слугують джерелом ботулінічної палички. Ця бактеріальна інфекція дуже небезпечга і часто призводит до летальних наслідків. Тому, якщо у вас є підозра, що ваша консерва зіпсувалася – краще не ризикуйте і поласуйте тою, в якій впевнені на всі 100 %. А ще краще – не пожалкуйте грошей та купіть ту чи іншу якісну консерву в магазині.