Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
У Луцьку на аукціоні продали шпатель відомого художника

Едуард Бельський зі своїм шпателем, який продали за 850 гривень.

Фото Сергія Наумука.

У Луцьку на аукціоні продали шпатель відомого художника

У Галереї мистецтв ВОО НСХУ запрацювала виставка творів волинських художників

З 13 грудня у Волинській обласній організації Національної спілки художників України діяла мистецька резиденція. Відомий волинський художник Едуард Бельський, який живе і творить в Україні та Словенії, за цей час створив понад 20 робіт.

Деякі з них представили учора на виставці волинських художників, яку відкрили у Галереї мистецтв.

– Тут є лише невелика частина робіт Едуарда, – розповів керівник ВОО НСХУ Володимир Марчук. – Усім було цікаво приходити і дивитися, як працює художник.

Ця майстерня нагадувала мені монастир. Треба давати можливість попрацювати тут і молодим, і старшим художникам. Хотілося ще намалювати місто. Але перейшов на абстрактні твори.

– У моїй власній майстерні іноді не вистачає відстороненості, – зазначив Едуард Бельський. – Ця майстерня нагадувала мені монастир. Треба давати можливість попрацювати тут і молодим, і старшим художникам. Хотілося ще намалювати місто. Але перейшов на абстрактні твори.

Окрім творів Бельського на виставці представили картини волинських художників: Романа Мініна, Олександра Паньковця, Сергія Корсая, Сергія Савченка, Ігоря Бурмісенка, Тимофія Строганова, Анастасії Кашталян та Наталі Грабовецької. До речі, одна з робіт Бельського написана під впливом споглядання Холмської Богородиці під час відвідин Музею волинської ікони.

Під час заходу відбувся імпровізований аукціон, на який виставили шпатель, яким працював Бельський. Фарби на ньому створили своєрідний міський пейзаж. За цей інструмент художника та одночасно твір мистецтва покупець виклав 850 гривень.


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel