Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Після критичної публікації у «Газеті Волинь» у Луцьку запрацювали вуличні годинники (Відео)

Лучанам відкрили улюблений годинник.

Волинь-нова

Після критичної публікації у «Газеті Волинь» у Луцьку запрацювали вуличні годинники (Відео)

Йдеться про циферблати на Театральномму майдані та залізничному вокзалі

В обласному центрі Волині є два годинники, які привертають увагу чи не всіх лучан та гостей міста. Мова йде про циферблат на фасаді дев'ятиповерхівки у самому серці міста, всім відомий як «Біг-Бен», і про годинник на залізничному вокзалі – обидва свої функції не виконували. Втім, після публікації про це матеріалу в «Газеті Волинь», годинники знову «в формі».

Нині ж годинник знову прикрашає Театральний майдан, як і новий плакат, розмір якого, розробили у відповідності до розміщення та площі циферблату.

Нагадаємо, «Біг-Бен» був завішений плакатом ще з нагоди святкування Дня міста. Лучанам настільки не вистачало улюбленого годинника, що багатьох його відсутність навіть дратувала, мовляв майдан мав якийсь неповноцінний вигляд. Тож, аби з'ясувати ситуацію, ми поспілкувалися з керівницею відділу туризму та промоції Катериною Теліпською, яка пояснила, що, на жаль, при розробці банеру, спеціалісти не врахували, що він повністю затулить циферблат і пообіцяли відкрити «Біг-Бен» зовсім скоро.

Нині ж годинник знову прикрашає Театральний майдан, як і новий плакат, розмір якого, розробили у відповідності до розміщення та площі «Біг-Бена».

Реклама Google

Натомість, на залізничному вокзалі не працював один з двох циферблатів годинника, той, що виходить на проспект Президента Грушевського. Коментувати журналістам несправність механізму керівниця вокзалу навідріз відмовилася, а через деякий час після нашої із нею розмови, поламану частину демонтували. Ще через кілька днів годинник... полагодили.

Читайте також: «Воїн 14-ї «волинської» бригади потрапив у російський полон».

Нині ж черговий по вокзалу Дмитро Семенов зазначає, що механізм поламався перед початком карантину. Причому з ладу вийшли обидві частини, але ту, що виходить на перон, полагодили майже відразу, а ту, що на проспект приблизно тиждень тому.

– Справа в тому, що майстер тривалий час перебував у Польщі й у зв'язку з пандемією не міг повернутися на Україну. А після приїзду потрапив до лікарні на два місяці. Коли зміг взятися за роботу, виточив необхідні деталі, встановив, і тепер годинник справний, – розповів Дмитро Володимирович й зазначив, що за офіційними даними свого часу годинник вартував 40 тисяч гривень.

 
 

Читайте також: «Волинська бувальщина: чоловік на цвинтарі побачив живу покійницю».

Telegram Channel