Курси НБУ $ 39.72 € 42.81
На Волині майже 160 об’єктів соціальної сфери можуть залишитися без газу

Установи, які не матимуть договору на розподіл газу, мають самостійно припинити споживання газу.

Фото vl.dsoua.com.

На Волині майже 160 об’єктів соціальної сфери можуть залишитися без газу

АТ «Волиньгаз» попередило про загрозу зриву опалювального сезону

1 січня 2021 року втратять чинність договори на розподіл природного газу з низкою виконавчих органів місцевих рад. Їхні правонаступники досі не уклали відповідні договори з операторами ГРМ, що ставить під загрозу постачання газу до бюджетних установ у новому році. Про це повідомляє АТ «Волиньгаз».

Станом на вчорашній день є майже 160 об'єктів бюджетних установ у «Волиньгаз», які відсутні на інформаційній  платформі «Оператора газотранспортної системи України». Це об'єкти соціальної сфери. Зокрема, ФАПи, лікарні, школи, садочки та інші бюджетні установи.

Низка сільських, селищних та міських рад будуть реорганізовані. Їхні виконавчі органи будуть припинені, як юридичні особи. Відповідно, припинять свою дію і діючі договори на розподіл газу та постачання газу.  

Ситуація виникла у зв’язку з тим, що 17 листопада було внесено зміни до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», якими передбачено порядок закінчення повноважень сільських, селищних, міських рад, їхніх виконавчих органів як юридичних осіб у зв’язку зі змінами в адміністративно-територіальному устрої України.

На початку 2021 року відбудуться зміни в адміністративно-територіальному устрої  Волинської області. Низка сільських, селищних та міських рад будуть реорганізовані. Їхні виконавчі органи будуть припинені, як юридичні особи. Відповідно, припинять свою дію і діючі договори на розподіл газу та постачання газу. Це ставить під загрозу зрив опалювального сезону 2020/2021.

Відтак у разі неукладення вчасно відповідних договорів, з 1 січня АТ «Волиньгаз» припинить розподіл природного газу на об’єкти соціально-побутового призначення та бюджетної сфери.

Реклама Google

Згідно з положеням Кодексу газорозподільних систем, установи, які не матимуть договору на розподіл газу і не будуть закріплені за жодним постачальником на інформаційній  платформі «Оператора газотранспортної системи України»,  мають самостійно припинити споживання газу.

Щоб запобігти такіій ситуації АТ «Волиньгаз» звернулося з офіційними листами до Прем'єр-міністра, РНБО, Міністерства розвитку громад і територій, обласної та районних державних адміністрацій. Компанія закликає всі органи державної і виконавчої влади сприяти укладанню договорів на розподіл природного газу з новими виконавчими органами місцевих рад та включення бюджетних установ до реєстру споживачів будь-якого постачальника.

Telegram Channel