Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Чи запроваджуватиме Україна COVID-паспорти для в'їзду до країни

Паспорти.

Фото ілюстративне.

Чи запроваджуватиме Україна COVID-паспорти для в'їзду до країни

Наразі деякі країни розглядають таку можливість

Головний санітарний лікар Віктор Ляшко заявив, що питання можливого введення спеціальних COVID-паспортів, які можуть видаватися після вакцинації від коронавірусу, перебуває на контролі у МОЗ, але поки що не впроваджуватиметься в Україні. 

Про це він сказав у коментарі «РБК-Україна» передає ТСН.

«В Україні це питання також перебуває на контролі, але поки не впроваджується, оскільки ми ще збираємо додаткову інформацію, яка буде гарантувати те, що вакцинована від COVID-19 особа більше не здатна інфікувати інших людей», - зазначив Ляшко.

Він пояснив, що більшість країн під час пандемії скористалися ст. 31 Міжнародних медико-санітарних правил і встановили додаткові вимоги для перетину кордону. В Україні, наприклад, вимагають поліс медичного страхування, який покриває лікування від коронавірусу, а також пропонують пройти 14-денну ізоляцію або отримати негативний ПЛР-тест.

В Україні вимагають поліс медичного страхування, який покриває лікування від коронавірусу, а також пропонують пройти 14-денну ізоляцію або отримати негативний ПЛР-тест.

Головний санлікар України також зазначив, що після появи вакцини проти COVID-19 деякі країни розглядають можливість вимагати COVID-паспорт про проведення вакцинації замість нинішніх умов.

Читати також: Комаровський розповів, як «брешуть» тести на коронавірус і чи потрібні вони взагалі

Джерело: ТСН
Telegram Channel