Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Епідеміолог пояснив, чому локдаун в Україні не матиме ефекту

Локдаун не дасть результату.

Фото ілюстративне.

Епідеміолог пояснив, чому локдаун в Україні не матиме ефекту

Лікар-епідеміолог Андрій Александрін висловив свою думку щодо ефективності локдауну в Україні

Під час локдауну працюватимуть дитячі садки й громадський транспорт, тому жодного ефекту від нього не буде. Таку думку висловив лікар-епідеміолог Андрій Александрін в інтерв'ю Обозревателю.

«Рушійною силою поширення COVID-19 є дитяче населення. Так, діти не перебувають у групі ризику, але вони дуже добре передають коронавірус. Коли дитина з безсимптомним перебігом приходить додому, вона інфікує своїх батьків, бабусь і дідусів. У нашій країні з дитячим населенням ніхто не працює, його ніхто не тестує», – висловив думку медик.

Коли дитина з безсимптомним перебігом приходить додому, вона інфікує своїх батьків, бабусь і дідусів. У нашій країні з дитячим населенням ніхто не працює, його ніхто не тестує

За його словами, другою причиною неефективності запровадженого карантину є громадський транспорт

«І другий фактор – громадський транспорт. Який сенс оголошувати локдаун, якщо весь наш громадський транспорт просто алогічний із погляду інфекційної безпеки? Ніхто так і не навів там лад», – вважає епідеміолог.

Реклама Google

Нагадаємо, з 8 січня в Україні діє локдаун, який передбачає суттєві обмеження. Дозволена робота лише тих закладів, які забезпечують життєдіяльність.

Читати такожЧи передається коронавірус через шкарпетки? 

Джерело: ТСН
Telegram Channel