Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
В Україні оновили принцип тестування на COVID-19. Що змінилось

Медики виїжджають до тих пацієнтів, які не можуть дістатися до пунктів самостійно.

FILE - In this March 20, 2020, file photo, a health care worker prepares to collect a sample to test for COVID-19 at a drive-thru testing site in Miami. Thieves steal surgical masks. A clinic sells fake COVID-19 tests. Hate groups encourage sick members to infect law enforcement officers. Imposters pose as public health officials. As the coronavirus pandemic spreads across the globe so too do the crimes related to it. (AP Photo/Wilfredo Lee, File)

Фото vezha.ua.

В Україні оновили принцип тестування на COVID-19. Що змінилось

Аналіз на коронавірус робитимуть людям з ознаками гострої респіраторної вірусної інфекції

В Україні оновили алгоритм тестування на COVID-19. Зміни передбачають, що тестування на коронавірус робитимуть людям з ознаками гострої респіраторної вірусної інфекції, тоді як раніше тестували пацієнтів лише з симптомами COVID-19 та пневмонії. Про це йдеться у роз’ясненні Національної служби здоров'я України (НСЗУ), передає Суспільне.

Реклама Google

Зазначається, що відбір матеріалів для тестування та їх транспортування до лабораторного центру МОЗ тепер входить до пакету з надання медичної допомоги на первинній ланці. Ця послуга є безоплатною для пацієнта з підозрою на COVID-19.

Центри надання первинної меддопомоги створюють пункти тестування.

Водночас в НСЗУ зазначили, що у першому кварталі цього року не буде пакету послуг для мобільних бригад, що беруть матеріал для тестування у пацієнтів з підозрою на COVID-19. Натомість Центри надання первинної меддопомоги створюють пункти тестування.

«Медики виїжджають до тих пацієнтів, які не можуть дістатися до пунктів самостійно. Також Центри медико-санітарної допомоги мають можливість домовитися між собою та створити спільні пункти тестування або мобільні бригади», — говориться у роз’ясненні.

До пакету первинної медичної допомоги також додали скринінгове обстеження. Йдеться про тестування методом експрес-діагностики — швидкий тест на антиген, результат якого можна отримати через 15 хвилин після тестування.

Скринінгове дослідження на визначення антигену SARS-CoV-2 проводять:

людям з підозрою на коронавірус;

людям з симптомами тяжкого гострого респіраторного синдрому, інших ГРВІ або з ознаками пневмонії;

пацієнтам, які підлягають плановій госпіталізації;

Читайте також: «Коронавірус раптово зникне», – відомий український лікар

особам, які були у тісному контакті з хворим на COVID-19 та тим, хто повернувся з регіонів, де зафіксовано масштабне розповсюдження коронавірусу.

Telegram Channel