Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
У турійських лісах грибний сезон триває і в січні

Володимир Iванович чистить гриби зимового врожаю, а допомагає внучка Яринка.

Фото з архіву Володимира Дубінчука.

У турійських лісах грибний сезон триває і в січні

За день волинський журналіст назбирав 15-літрове відро зелениць

Температурні гойдалки цьогорічного січня не перестають дивувати. Новорічна ніч заливала нас рясним дощем, а вже через тиждень-два Старий Новий рік лютував тріскучим морозом , опускаючи позначки на термометрах до мінус 25 градусів.

І ось знову відлига та плюсова температура. Наче у казці «Двадцять місяців», посох керування раз у раз переходить від одного місяця до іншого. А тут іще днями колега – колишній редактор турійської районки Володимир Дубінчук розповів, що і на Новий рік, і на Різдво пригощалися стравами із свіжозрізаних грибочків, які напередодні із лісу приніс.

Шостого січня, в переддень Різдва, коли погода ніби запрошувала на спілкування з природою, знову подався в соснову посадку. І не прогадав: п’ятнадцятилітрове відро зелениць і підзеленків додому приніс.

– 27 грудня вирішив податись на природу-матінку, – розповідає Володимир Іванович. – Дивлюся: зелениці та підзеленки буруватого забарвлення. Зрізав кілька, хоч і трохи примерзлих, а тоді ще з пів відра назбирав. Думаю: докажу, що не тільки у відомій казці в новорічну ніч проліски розцвітають. Шостого січня, в переддень Різдва, коли погода ніби запрошувала на спілкування з природою, знову подався в соснову посадку. І не прогадав: п’ятнадцятилітрове відро зелениць і підзеленків додому приніс. Подиву домашніх і сусідів не було меж, а особливо тоді, коли я заявив, що під Старий Новий рік ще й кошик глив принесу. Так сталося, як і бажалося. Бо коли вдруге до лісу пішов, то тоді їх запримітив і сухим листям прикрив від морозів.

Читайте також: Грибним чемпіоном став чоловік, який знайшов білого 5 грудня – вже коли випав сніг

Ось так нас дивує природа в новому 2021 році. Хтось постійно нарікає й вишукає негатив. А наш колега і в цьому випадку знайшов позитивні моменти й каже, що природа не тільки мстить людям, а й ділиться з нами своїми дарами-дивами.

Ірина КОВАЛЬЧУК.


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel