Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Луцька міська лікарня одна з найкращих в Україні: «Працюємо на рівні Європи»

Найкращі!

Фото: Луцька міська клінічна лікарня.

Луцька міська лікарня одна з найкращих в Україні: «Працюємо на рівні Європи»

Оперативні втручання, які проводять у Луцькій міській клінічній лікарні, аби врятувати інсультних хворих, є одними з найкращих у нашій країні

«У нейрохірургів, які займаються цією проблемою, є девіз: «Час – це мозок». Якщо ви бачите якісь симптоми інсульту, а це перш за все – слабкість у кінцівках, асиметрія обличчя, порушення мови, виражене головокружіння з блюванням, тощо, то до такого пацієнта потрібно негайно викликати швидку допомогу і максимально швидко доправити його у лікарню», – розповідає нейрохірург нашої лікарні Євген Вольга.

Реклама Google

Для того аби проводити такі операції, потрібні дороге сучасне обладнання та високопрофесійний медперсонал.

«Наша клініка є однією з найкращих в країні, – каже професор, керівник центру кардіоваскулярної патології, заслужений лікар України Андрій Ягенський – Ми першими у Західній Україні у 2006 році почали тромболізис при інсульті. Працюємо досить активно в цьому плані, рівень фахівців – надзвичайно високий. Допомогу надаємо в цілодобовому режимі. Важливо, що маємо можливості працювати на рівні Європи й сучасного Західного світу».

Працюємо досить активно в цьому плані, рівень фахівців – надзвичайно високий. Допомогу надаємо в цілодобовому режимі.

Ефективно лікувати інсульт можна тільки в умовах стаціонару, особливо в перші дні після його виникнення. Лише протягом перших чотирьох з половиною годин – у так зване терапевтичне вікно від початку ішемічного інсульту – можливе проведення оперативного втручання.

Читайте такожКоли волиняни піднімали келихи, у Ковелі медики імплантували тимчасовий водій ритму серця

Проте ми рятуємо людей не тільки з інсультами. Лише за минулі вихідні дні до приймального відділення нашої лікарні звернулося 109 пацієнтів, з них госпіталізовано - 70, надано амбулаторну допомогу - 39. У травмпункт звернулося 72 травмованих, з них - 12 з переломами. 9 пацієнтів були у стані сильного алкогольного сп’яніння, 4-х покусали тварини. 24 рази викликали вузьких спеціалістів з дому у позаробочий час. В операційному блоці хірурги виконали 36 оперативних втручань.

Джерело: Луцька міська клінічна лікарня
Telegram Channel