Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Син Героя російсько-української війни просить владу не знищувати спортивну школу у Луцьку (Фото, відео)

Тут завжди виховували мужніх спортсменів.

Фото volyn.com.ua.

Син Героя російсько-української війни просить владу не знищувати спортивну школу у Луцьку (Фото, відео)

В ОДЮСШ «Юний динамівець» розповідають, що їм вдалося втриматися на плаву в голодні 1990 роки, але не впевненні, що зможуть пережити період керівництва партії «За майбутнє»

За словами очільників закладу, влада області відмовляється фінансувати спортивну школу, аргументуючи це економією коштів.

Дмитро Гулюк займається дзюдо вже 12 років. На цю секцію його колись привів батько Сергій, який і сам не один рік провів у цьому залі. Чоловік загинув за Україну у війні з Росією у 2014 році. А його син вже здобув звання кандидата у майстри спорту.

Дмитро Голюк називає своїх тренерів справжніми професіоналами.
Дмитро називає своїх тренерів справжніми професіоналами. 

– Дзюдо – моя улюблена справа, що передалася від тата. Коли приходжу в цей зал, відчуваю свободу. В цій школі дуже серйозна підготовка від хороших тренерів, – зазначив Дмитро Гулюк.

Не закривайте школу, не забирайте наше майбутнє!

Його підтримав товариш Максим Воварчук.

– Я сюди ходжу з першого класу, тут розвивався як спортсмен і як людина. Не хочу змінювати школу, бо в нас тут одна група, один колектив, ми вже як сім’я, – каже хлопець.

Директор ОДЮСШ «Юний динамівець» Володимир Каразія розповів, що під час бюджетної комісії облради ухвалили рішення скоротити фінансування закладу. 14 викладачів та тренерів заплановано перевести в інші товариства. Це ж стосується і 177 вихованців. За його словами, з першого березня школа перестане існувати. А тут працювали секції з важкої атлетики, велоспорту, боксу, дзюдо, греко-римської боротьби. Тож традиційно діти, які тут займалися, поповнювали ряди правоохоронних органів та Збройних сил. Нині спортсмени з різних секцій є кандидатами у збірні України. Про це розповів тренер з дзюдо Сергій Бугайчук.

– Зараз наш вихованець Станіслав Голінков може представляти кольори нашого прапора в національній команді, він служить у Луцькому прикордонному загоні, інший дзюдоїст Ілля Назаревич – солдат Національній гвардії, майстер спорту Тарас Каразія працює в ДСНС. Тобто ми працюємо і в спортивному напрямку, і в профорієнтаційному, – підсумував наставник.

Читайте також: Найбільші прогульники у Верховній Раді — ​група «За майбутнє».

Закриттям школи дуже переймається багатодітна мама з Луцька Інна Назаревич. Четверо її синів займаються в «Юному динамівці». Вона каже, що в інші райони міста хлопці їздити не зможуть і просить владу залишити заклад.

– Двоє моїх дітей уже мають звання КМС, для них тренери – як другі батьки. Вони дуже багато сил вкладають у розвиток та здоров’я молоді. Не закривайте школу, не забирайте наше майбутнє, – закликала владу волинянка.


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel