Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
У деяких жінок після вакцинації розпочалась аномальна кровотеча

Дослідження Pfizer щодо ефективності проти мутацій тривають.

Фото euronews.com.

У деяких жінок після вакцинації розпочалась аномальна кровотеча

Такі випадки зафіксовано в Ізраїлі, де зроблено чи не найбільше щеплень у світі

Комісія з контролю за вакцинацією від коронавірусу розглянула побічні ефекти, які виникають у людей незабаром після отримання щеплення. Зокрема, повідомлялося, що у деяких вакцинованих жінок виникла аномальна кровотеча.

Про це повідомляють detaly.co.il.

Доктор Емілія Аніс, начальник відділу епідеміології міністерства охорони здоров'я Ізраїля, заявила на зустрічі, що від гінекологів було відносно мало повідомлень про ці симптоми і що більшість заяв надійшло через соціальні мережі.

Від гінекологів було відносно мало повідомлень про ці симптоми і що більшість заяв надійшло через соціальні мережі.

Професор Літаль Кінан-Бокер, директор Центру з контролю за захворюваннями, зазначила, що існує багато побічних ефектів, про які не інформують, і тому робити якісь висновки щодо шкідливості вакцин важко.

Читайте також у нас: «В Україні 295 нових випадків коронавірусної хвороби, на Волині – 166».

Адва Лотан, генеральний директор Наукової асоціації і член комісії, сказала, що до будь-якого повідомлення про побічні ефекти слід ставитися з усією серйозністю.

До речі, в Ізраїлі після щеплення від коронавірусу вакциною Pfizer у 13 людей стався лицьовий параліч. В одного з пацієнтів він тривав щонайменше 28 годин.

Реклама Google

Тим часом дослідження Pfizer щодо ефективності вакцини проти мутацій тривають.

Одне з них показало, що південноафриканський штам знижує рівень антитіл, які продукуються вакциною, на дві третини, але це не означає, що вакцина неефективна проти мутації. За оцінками вчених, навіть після зниження рівня антитіл на дві третини, вакцина зможе нейтралізувати вірус.

Читайте також у нас: «Директорам луцьких шкіл порадили перевіряти сумнівні довідки про щеплення учнів».

Telegram Channel