Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Поліцейських судитимуть за фабрикацію справи про незаконну вирубку лісу

Якщо провину підозрюваних доведуть в суді, їм загрожує від 5 до 10 років позбавлення волі.

Фото zn.ua.

Поліцейських судитимуть за фабрикацію справи про незаконну вирубку лісу

Справу розслідували на Харківщині

За даними слідства, правоохоронці намагалися притягнути до кримінальної відповідальності завідомо невинну людину, інформує Дзеркало тижня.

Реклама Google

Троє харківських поліцейських постануть перед судом за фабрикацію кримінальної справи і притягнення до відповідальності завідомо невинну людину. Обвинувальний акт уже скеровано до суду, повідомили в обласній прокуратурі в понеділок, 22 лютого.

Начальнику сектору, одному з керівників відділення і слідчому інкримінують притягнення завідомо невинного до кримінальної відповідальності, штучне створення доказів злочину (ч. 2 ст. 372 Кримінального кодека).

За даними слідства, в березні-квітні 2020 року підозрювані співробітники поліції сфальсифікували докази незаконної вирубки лісу, а також причетності до цього злочину місцевого мешканця. Слідство вважає, що поліцейські таким чином намагалися штучно завищити показники розкриття злочинів.

За даними слідства, в березні-квітні 2020 року підозрювані співробітники поліції сфальсифікували докази незаконної вирубки лісу, а також причетності до цього злочину місцевого мешканця.

Підозрювані доставили на місце порубки дев'яти сосен 51-річного місцевогомешканця, вручили йому бензопилу, мастило і бензин. За гроші вони змусили чоловіка взяти на себе провину за те, чого він не робив.

Якщо провину підозрюваних доведуть в суді, їм загрожує від 5 до 10 років позбавлення волі.

Читайте також: Зупинили для перевірки документів: Луцькі патрульні зловили злодія, який перебував у розшуку

Досудове розслідування проводили слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань із центром у Полтаві за оперативної підтримки Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіціі і під процесуальним керівництвом Харківської обласної прокуратури.

 

Telegram Channel