Курси НБУ $ 39.57 € 42.16
Які області України отримають вакцину від коронавірусу першими: чи є в списку Волинь

Де вакцинуватимуть найперше?

A vile of te Pfizer-BioNTech vaccine is prepared on opening day of the Connecticut's largest COVID-19 Vaccination Drive-Through Clinic Monday, Jan. 18, 2021, in East Hartford, Conn. The former Pratt & Whitney Runway has been converted into a ten-lane, drive-through COVID-19 Mass Vaccination Clinic, with the Pfizer-BioNTech vaccine being administered by Community Health Center, Inc. (CHC). Vaccinations are by appointment only to eligible individuals in Phase 1a and 1b through Connecticut's 211 system or the CDC's Vaccine Administration Management System. (AP Photo/Jessica Hill)

Фото з Суспільного.

Які області України отримають вакцину від коронавірусу першими: чи є в списку Волинь

Київ, Київська область, Чернігів, Черкаська область, Житомир, Вінниця

Міністерство охорони здоров'я заявило, що вакцину від COVID-19 24 лютого першими отримують Київ, Київська область, Чернігів, Черкаська область, Житомир та Вінниця. Цього ж дня розпочнеться вакцинація.

Про це повідомив головний санітарний лікар і перший заступник міністра охорони здоров'я Віктор Ляшко на брифінгу 23 лютого, передає Суспільне

Нагадаємо, в Україну доставили першу вакцину від COVID-19

«Після завершення вхідного контролю, згідно з розподілом МОЗ, партія вакцини буде розфасована для кожної з областей нашої країни. І завтра (24 лютого — ред.) з самого ранку 11 автомобілів вирушать в подорож і будуть доставляти вакцину до обласних складів. Перші сім областей, які отримають вакцину – це Київ, Київська область, Чернігів, Черкаська область, Житомир, Вінниця», — сказав він.

Ляшко пояснив, що вакцину вивезуть одночасно до всіх областей, однак логістичні маршрути побудовані таким чином, що деякі області отримають вакцину у перший день, а інші можуть її отримати або пізно ввечері або наступного дня. Вакцинація розпочнеться відразу після доставлення препаратів, які будуть зберігатися на обласних складах.

Перші сім областей, які отримають вакцину – це Київ, Київська область, Чернігів, Черкаська область, Житомир, Вінниця», 

За словами Ляшка, разом з вакциною будуть доставлені шприци для ін’єкцій і бокси безпечної утилізації шприців, а також роздаткові матеріали — інформована згода про проведення щеплення й агітаційні матеріали.

Ляшко розповів, що мобільні групи, які є у кожній з областей, будуть брати вакцину на обласному складі та виїздити до медичного закладу, який надає допомогу хворим на коронавірус. Головний санітарний лікар нагадав, що, згідно з дорожньою картою вакцинації, першими щеплення отримують працівники охорони здоров'я, які надають допомогу хворим на COVID-19.

Ляшко зазначив, що мобільні бригади й пункти щеплень будуть оплачуватися Національною службою здоров'я у рамках окремого пакету програми медичних гарантій.

Джерело: Суспільне
Telegram Channel