Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Не лише з рота та носа, а й з ануса: Китай урізноманітнює способи тестування авіапасажирів на COVID-19

Що коїться!

Фото REUTERS.

Не лише з рота та носа, а й з ануса: Китай урізноманітнює способи тестування авіапасажирів на COVID-19

Анальний тест проводиться за допомогою спеціального стерильного ватного тампона, який виглядає як дуже довга вушна паличка. Таку паличку слід вставити в задній прохід на 3-5 см, а потім обережно провернути

Китай почав застосовувати анальні тести на COVID-19 до авіапасажирів.

Іноземні гості скаржаться на незручності та навіть психологічні травми, передає УНІАН з посиланням на Reuters.

За даними агентства, таке тестування, окрім мазків з носа або горла, вимагають робити в деяких містах Китаю, зокрема в Пекіні, Шанхаї та Циндао.

Анальні тести, на переконання деяких китайських медиків, гарантують більш точне виявлення вірусу, оскільки його сліди зберігаються в анусі довше, ніж в дихальних шляхах.

Анальне тестування не обов'язкове для всіх. Однак, наприклад, в Шанхаї, всім пасажирам літака, можливо, доведеться пройти через цю процедуру, якщо на борту виявлять більш як п'ять осіб з позитивним тестом. Окрім того, анальному тестуванню піддаються пасажири з регіонів з високим рівнем поширення COVID-19.

Як повідомляє Китайський центр з контролю за захворюваннями, анальний тест проводиться за допомогою спеціального стерильного ватного тампона, який виглядає як дуже довга вушна паличка. Таку паличку слід вставити в задній прохід на 3-5 см, а потім обережно провернути.

Анальні тести, на переконання деяких китайських медиків, гарантують більш точне виявлення вірусу, оскільки його сліди зберігаються в анусі довше, ніж в дихальних шляхах. Однак позитивний результат не обов'язково означає, що тестована людина все ще є розповсюджувачем вірусу.

Telegram Channel