Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
У Турійській громаді медичні заклади обладнали пандусами (Фото)

У п'яти лікувальних закладах (Перевалівській амбулаторії, фельдшерсько-акушерських пунктах сіл Обенижі, Бобли, Гаруша, Дуліби) встановили металеві пандуси.

Фото Турійського ЦПМСД.

У Турійській громаді медичні заклади обладнали пандусами (Фото)

На це з місцевого бюджету виділили 150 тисяч гривень

Безперешкодний доступ до лікувальних установ повинні мати і люди з інвалідністю, і представники інших маломобільних груп, наприклад, мами з дітьми грудного віку. На жаль, у нашому суспільстві люди з інвалідністю нерідко мають обмежений доступ до медичних послуг: відсутність пандусів та підйомників, вузькі двері, сходи всередині приміщень, неналежне обладнання туалетів. Тож Національна служба здоров'я України поставила умову: якщо у амбулаторії чи фельдшерсько-акушерському пункті не створені умови безбар'єрного простору, НСЗУ їх не фінансуватиме.

Національна служба здоров'я України поставила умову: якщо у амбулаторії чи фельдшерсько-акушерському пункті не створені умови безбар'єрного простору, НСЗУ їх не фінансуватиме.

Зважаючи на ці обставини, на бюджетній комісії депутати Турійської селищної ради, обговоривши важливість теми, дали добро виділити із місцевого бюджету 150 тисяч гривень на виготовлення та встановлення пандусів у медзакладах громади.

Реклама Google

Як розповіла директорка КНП «Турійський центр первинної медико-санітарної допомоги» Жанна Бучко, на території Турійської громади є три амбулаторії і дев'ять ФАПів. Ці медичні заклади фінансує Національна служба здоров'я України. Щоб його не втратити і підписати договір на нинішній рік, у п'яти лікувальних закладах (Перевалівській амбулаторії, фельдшерсько-акушерських пунктах сіл Обенижі, Бобли, Гаруша, Дуліби) встановили металеві пандуси, які відповідають встановленим нормам. Найближчим часом також планують замінити дерев'яний пандус на металевий у Кульчині.

Усі роботи виконав місцевий підрядник СП «Турійський агробуд».

Ірина ПРУС.

 
 


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel