Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
«Буковель» закривають на карантин

Перед курортом виставляють блокпости.

Фото apnews.

«Буковель» закривають на карантин

На в'їзді до селища Поляниця облаштують блокпости

Гірськолижний курорт «Буковель» на Прикарпатті закривають на карантин. Таке рішення ухвалили за підсумками засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Про це 

«Було ухвалене рішення про припинення діяльності курорту «Буковель». Це вимушене рішення і напевно не останнє, яке буде. «Червона»зона, у якій ми перебуваємо, розвивається», ㅡ сказав голова Івано-Франківської ОДА Андрій Бойчук.

У перший день введення другого локдауну в Україні на відпочинку в «Буковелі» помітили президента Володимира Зеленського.

В ОДА зазначили, що обмежать в’їзд на територію Поляницької територіальної громади, де розташований курорт. Так, безперешкодно там зможуть пересуватися лише місцеві жителі та люди, які там працюють.

Читайте також «Європейська Солідарність» вимагає закрити курорт «Буковель», який спричинив спалах коронавірусу​.

«Буковель» vs COVID-19

Нагадаємо, гірськолижний курорт «Буковель» не припиняв роботу ні під час другого локдауну в Україні, ні після нього. Попри це, з 22 лютого Івано-Франківська область перебуває у «червоній» зоні карантину, яка передбачає найбільш жорсткі карантинні обмеження.

Реклама Google

Так, у перший день введення другого локдауну в Україні на відпочинку в «Буковелі» помітили президента Володимира Зеленського. У соцмережах з'явилися численні фото відпочивальників із президентом, а також ㅡ великих скупчень людей на курорті в той час, коли МОЗ закликало українців максимально обмежити контакти з іншими людьми.

Варто зазначити, що «Буковель» працював із певними обмеженнями: зокрема, під час карантину не проводили концерти та інші розважальні заходи, а їжу в кафе, барах і ресторанах подавали лише з собою. Попри це, під час локдауну продовжували працювати готелі та гірськолижні витяги.

На початку березня прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що у «Буковелі» працює багато юридичних осіб, а тому обмежити його роботу було складно.

Telegram Channel