Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
Як ставляться лучани до введення жорсткого карантину (Відеоопитування)

Чи бояться лучани карантину?

Волинь-нова

Як ставляться лучани до введення жорсткого карантину (Відеоопитування)

Якщо кількість хворих зростатиме, карантину не уникнути. Більшість опитаних нами волинян це розуміють і підтримують впровадження суворих обмежень

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов заявив, що в Україні знову введуть локдаун, якщо понад 50-70 відсотків областей опиняться в червоній зоні. Ситуція на Волині також погіршується, хоч показник захворюваності ще не досяг критичної позначки. Ми вирішили поцікавитись у лучан, чи підтримують вони запровадження нових жорстких обмежень.

Ситуція на Волині також погіршується, хоч показник захворюваності ще не досяг критичної позначки

За минулу добу на Волині виявили 348 випадків захворювання на COVID-9 та зареєстрували 8 летальних випадків: померло троє лучан, двоє людей у Ковельському районі, по одному летальному випадку – на Горохівщині, у Нововинську та Маневиччині.

Днем раніше на брифінгу в облдержадміністрації заступниця голови Волинської ОДА Людмила Тимощук заявила, що в області зросла кількість хворих з коронавірусом, які потребують шпиталізації. За попередню добу захворіли 330 волинян, 85 з яких опинилися на лікарняному ліжку, притім, що раніше добовий показник майже не перевищував за 30. Це означає, що коронавірусна інфекція має важчий перебіг і пацієнти потребують госпіталізації.

Чи бути ще одному карантину на Волині, зокрема в обласному центрі, покаже час. Втім лучани готові пережити ще одну весну – вдома, бо здоров’я – понад усе. 

«Люди повинні берегти себе, тому підтримую введення нових обмежень. Я маски не знімаю», – каже житель Луцька пан Анатолій.

Підтримує карантинні обмеження і студент Орест. Окрім запобіганню хвороби, каже, з’явиться більше вільного часу. А навчатись можна і дистанційно.  

А от на думку лучанина Віталія ці карантинні обмеження вже нічого не дадуть, мовляв люди всеодно не дотримуватимуться обмежень, а бізнес постраждає. «Всім байдуже, бо треба якось виживати. Якби держава платила, то можна було б сидіти вдома, а так...», – пояснює думку чоловік. 

Пан Сергій працює за кордоном, тож йому байдуже. Там, (за кордоном, – ред) каже, жорстко з цим.

«Там законослухняні. А в нас не слухають.  То який сенс від усього цього? У Польщі, приміром, всі ходять в масках. Якщо вийдеш без маски, одразу плати штраф 500 злотих, і одразу забирають в поліцію. Було що, в магазин заходить поліція, зачиняють двері, і всім, хто без масок – штраф. І їх не хвилює, хто ти», – розповів він. 

Студентка Зоряна не підтримує карантинних обмежень. «Сидіти вдома і нікуди не виходити – важко психологічно, багато зайвих думок», – пояснює. Коронавірусу каже, не боїться, вважає, що все не настільки серйозно, як кажуть. «Вірус є, але його не треба аж так боятися», – переконана дівчина. 

Читати також:  Міста закликали не чекати введення червоної зони, а самим посилювати карантин

Telegram Channel